Εντοπίστηκε η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε έξω από πολυκατοικία στη Θεσσαλονίκη

Εντοπίστηκε η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε έξω από πολυκατοικία στη Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για 25χρονη η οποία ταυτοποιήθηκε από την Αστυνομία

Μία 25χρονη είναι η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι μπροστά στην είσοδο πολυκατοικίας επί της οδού Ιακώβου Πολυλά 5 στην περιοχή της Χαριλάου στην Θεσσαλονίκη.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η μητέρα που ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές, είναι κάτοικος της περιοχής και υποστήριξε, ότι δεν γνώριζε πως ήταν έγκυος, ότι πανικοβλήθηκε μόλις το γέννησε περί τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι στο σπίτι της και το εγκατέλειψε αμέσως μετά τη γέννηση του έξω από την πολυκατοικία. Η 25χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς είχε γεννήσει μόλις πριν από λίγη ώρα.

Κατά την εξέταση της γυναίκας διαπιστώθηκε, ότι δεν έχει ακόμη αποκολληθεί ο πλακούντας, οπότε οδηγήθηκε στην αίθουσα τοκετών. Η σωματική της υγεία σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, είναι καλή.

Το νεογέννητο κοριτσάκι παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου τοποθέτησε το "κλιπ" στον ομφάλιο λώρο του, ο οποίος ήταν πρόχειρα κομμένος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο. Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, η κατάσταση της υγείας του βρέφους είναι καλή και προληπτικά νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Νεογνών του ΕΣΥ στο Ιπποκράτειο.