Αναστάτωση στα Χανιά, στη δίκη για την υπόθεση ξυλοδαρμού δασκάλας

Αναστάτωση στα Χανιά, στη δίκη για την υπόθεση ξυλοδαρμού δασκάλας

Με σπασμένα κόκαλα, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η δασκάλα

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία και η εκπαιδευτική κοινότητα στα Χανιά από το περιστατικό ξυλοδαρμού δασκάλας του 14ου δημοτικού σχολείου, από γονέα μαθητή την περασμένη Παρασκευή σύμφωνα με το flashnews.gr

Σήμερα ο πατέρας που επιτέθηκε σύμφωνα με μαρτυρίες με πρωτοφανή αγριότητα στην δασκάλα βρίσκεται αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη - καθώς εκδικάζεται η υπόθεση στα πλαίσια του αυτοφώρου - αλλά και με την έντονη διαμαρτυρία γονέων, εκπαιδευτικών και πολιτών που πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια, καταδικάζοντας κάθε πράξη και μορφή βίας και σε ένδειξη συμπαράστασης προς την δασκάλα.

Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, ξεκίνησε η δίκη που διεξάγεται σε μια ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο αίθουσα, αναμένοντας με ενδιαφέρον την ετυμηγορία του δικαστηρίου. Ο δράστης κάθισε στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας έξι συνολικά κατηγορίες και συγκεκριμένα, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης περιουσίας, απειλή και εξύβριση κατά της δασκάλας, κατά της συζύγου του, παραβίασης δικαστικής απόφασης ασφαλιστικών μέτρων.

Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου που διορίστηκε αυτεπάγγελτα, ζήτησε αναβολή προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως για την υπόθεση όμως το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά του και διέκοψε για μια ώρα, οπότε η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι.

Η δικαστική αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη έχει γεμίσει ασφυκτικά από κόσμο.

Με σπασμένα κόκκαλα, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η δασκάλα

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Τερτίπης ανέφερε οτι η δασκάλα είναι σοκαρισμένη, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, τραυματισμένη,  με σπασμένα κόκκαλα ενώ περιγράφοντας το περιστατικό, τόνισε οτι ο γονέας που βιαιοπράγησε εναντίον της, ήταν σε ανεξέλεγκτη κατάσταση και παρόλο που παρευρισκόμενοι γονείς προσπάθησαν να τον σταματήσουν, αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Η πρωτοφανής μάλιστα επίθεση έγινε μπροστά στα μάτια των παιδιών. Ο κ. Τερτίπης τόνισε οτι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών θα σταθεί στο πλευρό της δασκάλας με όλους τους τρόπους καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, «σήμερα ήταν η συγκεκριμένη δασκάλα αύριο θα  μπορούσε να είναι ένας από εμάς»

Στο Δικαστήριο υπάρχει έντονη παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Υπενθυμίζεται, οτι το σχολείο που σημειώθηκε το περιστατικό, σήμερα παραμένει κλειστό ενώ ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαιδευσης κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να παραστούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια.