Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας λόγω της πορείας της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας λόγω της πορείας της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Συλλαλητήριο πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε εφαρμογή από την Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας, καθώς αυτήν την ώρα πραγματοποιείται η πορεία διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ από την πλατεία Καραϊσκάκη προς τη Βουλή.

Ήδη έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία στην Αγίου Κωνσταντίνου, την Ομόνοια και τη Σταδίου. Σε λίγη ώρα θα κλείσουν και η Βασ. Σοφίας, Αμαλίας, Φιλελλήνων και Πανεπιστημίου. Μετά το συλλαλητήριο, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας θα κατευθυνθούν και πάλι στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη, προκειμένου να αποφασίσουν το πλαίσιο των περαιτέρω κινητοποιήσεων του κλάδου.

Αιτία των αντιδράσεων είναι το άρθρο 179 του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, που δίνει τη δυνατότητα στους δημάρχους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου. Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η προοπτική αυτή θα οδηγήσει σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, σε αύξηση των δημοτικών τελών και σε αθρόες απολύσεις εργαζομένων.