«Γάζωσε» με το όπλο του σπίτι… νομίζοντας ότι ήταν άδειο

«Γάζωσε» με το όπλο του σπίτι… νομίζοντας ότι ήταν άδειο

Προφυλακιστέος ο 47χρονος κτηνοτρόφος που πυροβολούσε κατοικία, στην οποία ήταν τρία αδέλφια

Τον δρόμο για την φυλακή πήρε σήμερα ο 47χρονος κτηνοτρόφος, που το πρωί της 7ης Οκτωβρίου πυροβόλησε στον Άγιο Νικόλαο το σπίτι τριών αδελφών, ενώ αυτά ήταν μέσα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretapost.gr, ο 47χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή Λασιθίου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τους πυροβολισμούς. Μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Ο 47χρονος κτηνοτρόφος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, ωστόσο όπως υποστήριξε, νόμιζε ότι το σπίτι ήταν άδειο. Ποτέ δεν θέλησε, όπως ισχυρίστηκε, να κάνει κακό σε κανέναν και ειδικά σε παιδιά. Η κίνησή του είχε σκοπό τον εκφοβισμό και όχι να τραυματιστεί κάποιος, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της 6ης Οκτωβρίου, όταν ο γιος του 47χρονου κτηνοτρόφου είχε έναν διαπληκτισμό σε νυχτερινό κέντρο της περιοχής με έναν 20χρονο. Όταν ο πατέρας έμαθε για τον διαπληκτισμό, αποφάσισε να λύσει για λογαριασμό του γιού του τη διαφορά.

Σε έξαλλη κατάσταση, μετέβη στο σπίτι της οικογένειας, όπου βρισκόταν ο 20χρονος με τις δύο ανήλικες αδελφές του και τους γονείς τους να απουσιάζουν στις δουλειές τους. Τότε έβγαλε όπλο και άρχισε να βάλλει εναντίον του σπιτιού, προκαλώντας πανικό και τρόμο στα τρία αδέλφια, που μη μπορώντας να αντιδράσουν, ζήτησαν τη συνδρομή των αρχών.

Ο φερόμενος ως δράστης έσπευσε να εξαφανιστεί και μετά από λίγες μέρες συνελήφθη από την Αστυνομία.