Δολοφονία κτηνοτρόφου στην Κρήτη: «Μακάρι να γυρνούσα τον χρόνο πίσω, όλα έγιναν μηχανικά»

Δολοφονία κτηνοτρόφου στην Κρήτη: «Μακάρι να γυρνούσα τον χρόνο πίσω, όλα έγιναν μηχανικά»

Τι είπαν στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του Παντελή Δουρουντάκη στα Σφακιά

Στην τελική ευθεία πλησιάζει η δίκη της ανθρωποκτονίας του Παντελή Δουρουντάκη στα Σφακιά στην Κρήτη, το 2018. Θυμίζουμε ότι στο εδώλιο κάθονται ένας 45χρονος από τα Σφακιά που κατηγορείται για ανθρωποκτονία του κτηνοτρόφου από πρόθεση και έχει ομολογήσει την πράξη του, ο 40χρονος αδερφός του για περιύβριση νεκρού καθώς και ένας 32χρονος που κατηγορείται για περιύβριση νεκρού και υπόθαλψη εγκληματία.

Σήμερα, όπως μετέδωσε το flashnews.gr, η ακροαματική διαδικασία στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου ολοκληρώθηκε με την αγόρευση του Εισαγγελέα της έδρας ο οποίος πρότεινε:

Για την πρώτο κατηγορούμενο: Να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία απο πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία και αθώος για την κατηγορία της περιύβρισης νεκρού.

Ο Εισαγγελέας δεν δέχτηκε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος ήταν σε άμυνα. Όπως είπε, αν ήταν σε άμυνα και σε βρασμό γιατί ακολούθησε οργανωμένη διαδικασία συγκάλυψης;

«Από τη μια ήταν σε πανικό όπως λέει και από την άλλη σκέφτηκε να κάνει πράγματα που φαίνονταν οργανωμένα και με λογική διαδικασία; Δεν φαίνονται φυσιολογικά αυτά. Οι ισχυρισμοί του περί άμυνας να απορριφθούν γιατί δεν στηρίζονται σε αποδεικτικά στοιχεία. Εδώ έχουμε διαδικασία απόκρυψης του εγκλήματος. Περνάνε τόσοι μήνες».

Για την περιύβριση νεκρού ο εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν ήταν σκοπός του κατηγορουμένου η προσβολή του νεκρού αλλά η απόκρυψη του εγκλήματος

Επίσης για τους άλλους δύο κατηγορούμενους πρότεινε να κηρυχθούν αθώοι για την κατηγορία της περιύβρισης νεκρού.

Της αγόρευσης του Εισαγγελέα προηγήθηκαν οι απολογίες των τριών κατηγορούμενων

«Ντρέπομαι και ζητώ συγγνώμη». Έτσι ξεκίνησε την απολογία του ο πρώτος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία του Παντελή Δουρουντάκη με τη χήρα του θανόντος να απαντά από την αίθουσα «Δεν δέχομαι τη συγγνώμη σου».

Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι πολλές φορές ο Δουρουντάκης πήγαινε στο εργοτάξιο να πιει καφέ ή να του μιλήσει και ποτέ δεν είχαν μαλώσει.

Εκείνη τη μέρα τον πήρε τηλέφωνο ο αδερφός του  λέγοντας ότι του ότι ο θανών του ζήτησε το κοντέινερ, εκείνος δεν το έδωσε και τότε ο Δουρουντάκης του είπε ότι θα τους διώξει από εκεί και ότι θα φωνάξει το δασαρχείο όπως και έγινε. Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως όταν έφτασε στο εργοτάξιο είδε ότι είχαν τοποθετηθεί πάσαλοι στον χώρο.

Όπως είπε στην συνέχεια, πήρε τηλέφωνο ανθρώπους να τον βρουν, να του μιλήσουν και να τον ηρεμήσουν γιατί ήξερε όπως είπε, ότι ο Δουρουντάκης ήταν οξύθυμος. Το απόγευμα και ενώ ο κατηγορούμενος ήταν μόνος στο γραφείο, ακούει το αυτοκίνητο του θύματος και τον Δουρουντάκη να τον βρίζει και να του λέει «θα σε σκοτώσω».

Πυροβόλησε ο Δουρουντάκης από μια απόσταση 15 μέτρων και κάνει κίνηση ξανά με το όπλο, όπως είπε, και τότε ο κατηγορούμενος πήρε την καραμπίνα του μέσα από το γραφείο για να τον ακινητοποιήσει λέγοντας, όπως υποστήριξε ο ίδιος : «έπαιξα μια, ούτε κοίταξα πού έριξα. Έπεσε κάτω πήγα κοντά και είδα ότι είχε πεθάνει. Μετά όλα έγιναν μηχανικά. Εγώ μετά τρελάθηκα»"

Ο κατηγορούμενος καταλήγοντας επανέλαβε τη συγγνώμη του λέγοντας στο τέλος «μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω».

Ο αδερφός του και δεύτερος κατηγορούμενος για περιύβριση νεκρού ανέφερε στην απολογία του ότι ο αδερφός του δεν του είχε πει τι είχε συμβεί και ο ίδιος δεν γνώριζε και είπε και εκείνος «μακάρι να γυρνούσε ο χρόνος πίσω».

Ο τρίτος κατηγορούμενος για περιύβριση νεκρού και υπόθαλψη εγκληματία, ανέφερε ότι τον πήρε ο κατηγορούμενος τηλέφωνο ήταν ταραγμένος και του ζήτησε να τον συναντήσει.

«Τον είδα ταραγμένο. Τον ρώτησα 10 φορές τι έχει δεν μου είπε. Ήταν σαν άνθρωπος που δεν είχε πάρει τα χάπια του» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος - στον οποίο ανήκει ο χώρος όπου θάφτηκε το θύμα-  ανέφερε ότι δεν ήξερε τι είχε συμβεί, ούτε ότι ο σκοπός για τον οποίο ζήτησε ο πρώτος κατηγορούμενος να πάει στη μάντρα του,  ήταν να θάψει το θύμα.

Η ακροαματική διαδικασία στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου ξεκίνησε σήμερα το πρωί με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης και με την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου.