Υπόθεση Novartis: Κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο Ανδρέας Λυκουρέντζος

Υπόθεση Novartis: Κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο Ανδρέας Λυκουρέντζος

«Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζω για ποιο λόγο ενεπλάκη το όνομά μου σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση»

«Η υπόθεση αυτή έχει χαρακτηριστικά σκευωρίας και το μόνο τέλος που μπορεί να υπάρξει είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και ο καταλογισμός των ευθυνών» ανέφερε  ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος λίγο μετά την κατάθεση του στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται στον Άρειο Πάγο για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.

Ο κ. Λυκουρέντζος ήταν ένα από τα πολιτικά πρόσωπα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας και το σκέλος της δικογραφίας που τον αφορούσε έχει ήδη μπει στο αρχείο. «Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζω για ποιό λόγο ενεπλάκη το όνομά μου σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση. Ούτε είχα  ούτε διανοήθηκα ποτέ να έχω την οποιαδήποτε εμπλοκή σε οποιαδήποτε έκνομη πράξη» τόνισε σε δήλωση του ο πρώην υπουργός συμπληρώνοντας πως στην καταθεση του δεν αναφέρθηκε σε πολιτικά ή άλλα πρόσωπα. Όπως είπε θεωρεί πως το όνομα του αναφέρθηκε στην υπόθεση με αφορμή την κατάθεση ενός προστατευόμενου μάρτυρα και βασίστηκε «σε σαθρά επιχειρήματα». «Δεν πρόκειται να ακολουθήσω αυτή την πρακτική για κανέναν Έλληνα πολίτη, να ενοχοποιήσω κάποιον χωρίς να υπάρχουν στοιχεία».  υπογράμμισε συμπληρώνοντας: «Ζητώ λοιπόν από τη σημερινή συσταθείσα προκαταρκτική επιτροπή να εκπληρώσει τα καθήκοντα της, να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση όπως οφείλουν και οι κρατικοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης, εν αντιθέση με την τακτική της προηγούμενης προκαταρκτικής επιτροπής, της οποίας οι βουλευτές της πλειοψηφίας παραιτήθηκαν των καθηκόντων τους».

Ο επόμενος μάρτυρας που αναμένεται να να περάσει το κατώφλι του Αρείου Πάγου είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση Παναγιώτης Πικραμμένος.