«Βουτιά» θανάτου για την μητέρα και τον αδελφό του Παναγιώτη Μαυρίκου

«Βουτιά» θανάτου για την μητέρα και τον αδελφό του Παναγιώτη Μαυρίκου

Οι συγγενείς του εκδότη που βρήκε τραγικό θάνατο το 2016 στην Αττική Οδό ανασύρθηκαν νεκροί από την θάλασα στην Δραπετσώνα

Νεκροί ανασύρθηκαν από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και με το οποίο έπεσαν στη θάλασσα στο λιμάνι στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας η 76χρονη μητέρα του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, ο οποίος έχασε την ζωή του στις 9 Ιουνίου 2016, όταν η Porsche που οδηγούσε τυλίχθηκε εν κινήσει στις φλόγες στην Αττική Οδό, Σοφία Μαυρίκου και ο 53χρονος αδελφός του Θεόδωρος.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το αυτοκίνητο μάρκας Mercedes A Class κατευθύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα προς την θάλασσα και κανείς δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Δύτες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών βούτηξαν στην θάλασσα και κατάφεραν να ανασύρουν από βάθος 32 μέτρων τα δύο θύματα, οι σοροί των οποίων μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Μαζί τους είχαν στο αυτοκίνητο και τον σκύλο της οικογένειας, ο οποίος ήταν ο μόνος που κατάφερε να ανέβει μόνος του στην επιφάνεια της θάλασσας, απ' όπου τον περισυνέλεξε εργαζόμενος στο λιμάνι.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στην ιστοσελίδα newsbeast.gr, είπε: «Τραγική αυλαία για μια οικογένεια, που είχε τραγική διαδρομή στη ζωή. Η αδελφή προ ετών με αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τη ζωή της. Ο Τάκης ο Μαυρίκος ως γνωστόν έπεσε θύμα ενός περίεργου ατυχήματος στην Αττική Οδό, που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί, εάν ήταν ανθρωποκτονία ή ατύχημα και τώρα ο αδελφός και η μητέρα κατά την προσωπική μου κρίση αυτοκτόνησαν.

Γνωρίζω, ότι ο αδερφός του είχε σοβαρά προβλήματα ψυχικών παθήσεων, ανίατα προβλήματα, ανίατες παθήσεις και γι’ αυτό το λόγο ο Τάκης είχε γίνει για ένα διάστημα πρόεδρος στο Δαφνί, επί υπουργίας Αβραμόπουλου, για να βελτιώσει τις συνθήκες των ψυχασθενών. Είχε προσφέρει εξαιρετικό έργο τότε.

Μετά τον θάνατο του Μαυρίκου, η οικογένεια κατέρρευσε. Η γυναίκα του και τα δυο παιδιά ζουν στο Βόλο και συντηρούμενα από τους συγγενείς της, γιατί οι τράπεζες τους πήραν το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο στην Βάρκιζα, γιατί ήταν με δανεικά. Η μητέρα και ο αδελφός του επίσης ζούσαν στο σπίτι και τους φρόντιζε ο Μαυρίκος, λόγω των προβλημάτων υγείας τους, ζούσαν σε μια τρώγλη στην Δραπετσώνα, χωρίς νερό, χωρίς οτιδήποτε.

Προσπαθούσαν να πουλήσουν τους τίτλους της "Ακροπόλεως" και του "Ελληνικού Βορρά" και των "Αθλητικών Νέων" που είχαν στην κυριότητά τους, που τους είχε αφήσει ο Μαυρίκος και φαίνεται ότι σήμερα η μητέρα, που κατ’ επανάληψη έλεγε, ότι θα αυτοκτονήσει και ότι δεν αντέχει, αποφάσισε να θέσουν τέρμα στη ζωή τους».

Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος

Στις 9 Ιουνίου 2016 ο 42χρονος εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος βρίσκει τραγικό θάνατο μέσα στην Porsche Cayenne, η οποία κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες πήρε φωτιά εν κινήσει στην Αττική Οδό. Ο εκδότης είχε απασχολήσει εκείνη την περίοδο τη Δικαιοσύνη, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων. Επρόκειτο για έναν από τους τρεις δημοσιογράφους που συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο του 2016 με τις κατηγορίες της εκβίασης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και δωροδοκίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ο Παναγιώτης Μαυρίκος ξεκίνησε ως υπάλληλος της ΔΕΗ, όπου γνώρισε και τη μετέπειτα σύζυγό του Ευαγγελία, με την οποία απέκτησε μία κόρη, τη Σοφία.  Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία, και ακολούθησε η εκδοτική του πορεία. Δημιούργησε τον όμιλο «Μαυρίκος Ελληνικός Τύπος Α.Ε.» και εξέδωσε την ιστορική «Μεσημβρινή», ωστόσο έχασε τη δικαστική διαμάχη με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, στην οποία ανήκε ο τίτλος.

Ακολούθησε η έκδοση εφημερίδων με ιστορικούς τίτλους, όπως η «Ακρόπολη», ο «Ελληνικός Βορράς», η «Επικαιρότητα» και οι «24 Ωρες». Διετέλεσε επίσης υποδιοικητής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.  Το 2015 ίδρυσε και το κόμμα «ΔΕΞΙΑ – Νέο Δεξιό Κόμμα».

Παρακαλούμε περιμένετε ...