Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία στην Άνδρο

Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία στην Άνδρο

Χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα, φερτά υλικά και λάσπη, προκαλώντας ζημιές σε οικίες, καταστήματα και υποδομές

Εγκλωβισμένα οχήματα κάτω από γέφυρες, φερτά υλικά και τόνους λάσπης σε κατοικίες, καταστήματα και οδικά δίκτυα, άφησε πίσω της η κακοκαιρία που χτύπησε το βράδυ της Δευτέρας και αποκαλύφθηκε σήμερα Τρίτη στην Άνδρο.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα enandro.gr, στο επίκεντρο της καταιγίδας βρέθηκε η περιοχή από το Νειμποριό μέχρι την Βουρκωτή και την Άχλα. Χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα, φερτά υλικά και λάσπη, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στις Στενιές, στα Αποίκια, σε τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου από την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου μέχρι την Βουρκωτή, καθώς και στην οδική πρόσβαση στην Ιερά Μονή. Η καταιγίδα έπληξε και μεγάλο τμήμα αγροτικής οδοποιίας στην Άχλα, ενώ προκάλεσε προβλήματα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης σε κοινότητες του νησιού.

Από χθες συνεργεία του Δήμου Άνδρου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στελέχη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου και εθελοντές του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου (Σ.Ε.Δ.Α.) συνεχίζουν και επιχειρούν για την απομάκρυνση των φερτών υλικών, την διάνοιξη και διασύνδεση τμημάτων δρόμων με τα κεντρικά οδικά δίκτυα του νησιού. Τις πληγείσες περιοχές επισκέπτεται από το πρωί ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτριος Λοτσάρης, μαζί με τον Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννη Μπακέλα και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, γι’ αυτοψία και επιτόπιους ελέγχους.

Από χθες μέχρι σήμερα σε οικήματα και άλλους χώρους έχουν επιχειρήσει και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου, καθώς και ο Σ.Ε.Δ.Α, ανταποκρινόμενοι σε αιτήματα και κλήσεις απάντλησης υδάτων. Στο μεταξύ, ήδη εκδόθηκε ανακοίνωση για τα τηλέφωνα επικοινωνίας, στα οποία μπορούν να καλούν οι δημότες, προκειμένου ν’ αναφέρουν -εντός 48 ωρών- τυχόν ζημιές. Ανάλογα με την περίπτωση, θα καλούν στα 2282360243, 2282360244 (Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Άνδρου), 2282360200 και 228230235 και στο 2282042199 (Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου).