«Μην έρθεις στο σχολείο γιατί αν πατήσεις το πόδι σου, θα σε σφάξω»

«Μην έρθεις στο σχολείο γιατί αν πατήσεις το πόδι σου, θα σε σφάξω»

Η μητέρα μαθητή Γυμνασίου καταγγέλλει ότι ο γιος της απειλήθηκε από καθηγητή του

Ένα περιστατικό απειλής επίθεσης με σουγιά στον γιο της, μαθητή του 1ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης, έφερε απόψε στη δημοσιότητα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, μετά από καταγγελία της μητέρας του ανήλικου.

«Άκου να δεις μου λέει. Εμένα θα με σφάξει σήμερα ο καθηγητής και του λέω: πού το βλέπεις ότι θα σε σφάξει; Να λέει, εχθές Δευτέρα μου είπε: μην έρθεις την Τρίτη σχολείο, έχεις που έχεις απουσίες, έχεις και αποβολή, δε σε θέλω στο σχολείο και εκτός του χώρου του σχολείου, γιατί αν πατήσεις το πόδι σου, θα σε σφάξω και του δείχνει τον σουγιά», περιγράφει η μητέρα του μαθητή.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, η μητέρα πήγε στο σχολείο και ενώπιον του διευθυντή ζήτησε από τον καθηγητή να της πει για ποιο λόγο απείλησε το παιδί της και ότι απειλήθηκε και η ίδια: «Είπε και σε μένα “θα σε σφάξω κι εσένα”», τονίζει η μητέρα.

Η μητέρα υποστήριζε μάλιστα ότι εκφραζόταν στην τάξη με απρεπέστατους χαρακτηρισμούς σε μαθητές και μαθήτριες.

Τι απαντά ο καθηγητής

Ο καθηγητής έδωσε τη δική του εκδοχή για το περιστατικό, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star:

«Είναι ψέματα. Αυτό είπα και στο δικαστήριο, ότι έχει ψευδορκήσει η κυρία και κανονικά θα έπρεπε να είχε καταδικαστεί γι’ αυτό. Αφού έτρεμε όταν κατέθετε αυτά στο δικαστήριο. Είχε το χέρι της στο Ευαγγέλιο και έτρεμε» λέει ο καθηγητής.

«Δεν απειλήθηκε το παιδί, απλά ήταν πολύ άτακτο μέσα στην τάξη. Σηκωνόταν μέσα στην τάξη. περιφερόταν, είχε ένα μπουκάλι νερό ράντιζε τα παιδιά και μένα με νερό, πέταξε το μπουκάλι σε μένα...»

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον καθηγητή στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Μετά από έρευνα εντόπισαν ένα μαχαίρι.

«Τον σουγιά τον είχα από πέρυσι όταν ήμουν σε άλλο σχολείο στο Νέο Ηράκλειο και με απειλούσε ο διευθυντής ότι θα με πλακώσει στις μπουνιές. Δεν το είχα κρεμασμένο σαν σπαθί, το είχα μέσα στην τσάντα μέσα σε θήκη», υποστηρίζει ο καθηγητής.

«Η διεύθυνση εκπαίδευσης έκανε τρεις ΕΔΕ, μαζεύτηκε υλικό και πήγε στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της Περιφέρειας» λέει ο διευθυντής του γυμνασίου Μεταμόρφωσης, Ευστάθιος Ανδρής.

Το δικαστήριο επέβαλε στον καθηγητή ποινή φυλάκισης 13 μηνών, με τρία χρόνια αναστολή.