Τους έστελναν ψευδή εμβάσματα κατάθεσης χρημάτων για να αγοράσουν δίκυκλα

Τους έστελναν ψευδή εμβάσματα κατάθεσης χρημάτων για να αγοράσουν δίκυκλα

Δύο άτομα κατηγορούνται για απάτη

Δύο νεαροί κατηγορούνται ότι εντόπιζαν αγγελίες πώλησης δικύκλων μέσω διαδικτύου και αφού συμφωνούσαν για την αγοραπωλησία αυτών, εξαπατούσαν τους πωλητές αποστέλλοντας ψευδή εμβάσματα κατάθεσης χρημάτων, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να τους στέλνουν τα δίκυκλα χωρίς να λάβουν τελικώς τα χρήματα.

Με αυτή τη μέθοδο, οι φερόμενοι ως δράστες, ηλικίας 22 και 20 ετών, εξαπάτησαν δύο άτομα, από τα Χανιά και τη Θεσσαλονίκη, από τα οποία ιδιοποιήθηκαν τις μοτοσικλέτες τους χωρίς την καταβολή σχετικού αντιτίμου.

Μάλιστα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του εικοσάχρονου φερόμενου ως δράστη, στην περιοχή του Άργους, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους-Μυκηνών, εντοπίσθηκε μία από τις δύο μοτοσικλέτες, η οποία αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Εκτός των δύο περιπτώσεων απάτης που εξιχνίασαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος μιας εικοσιτριάχρονης, επίσης για απάτη. Η νεαρή γυναίκα κατηγορείται ότι απέσπασε σε δύο περιπτώσεις δέματα από δύο εταιρείες ταχυμεταφορών, δίχως να πληρώσει την αντικαταβολή.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, έκανε ηλεκτρονικές παραγγελίες με τη συμφωνία πληρωμής με αντικαταβολή, ωστόσο έστελνε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στις εταιρείες ταχυμεταφορών δήθεν από το κατάστημα ηλεκρονικών παραγγελιών ότι το ποσό έχει πληρωθεί και το δέμα θα παραδοθεί χωρίς την απαιτούμενη αντικαταβολή.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.