Αποφυλακίζεται ο δικηγόρος κατηγορούμενος στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών»

Αποφυλακίζεται ο δικηγόρος κατηγορούμενος στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών»

«Kαταστράφηκε επαγγελματικά, ασθενεί βαρύτατα στις φυλακές, όπου κρατείται, διεσύρθη κοινωνικά…»

Ανοίγει η πόρτα της φυλακής Κορίνθου για τον δικηγόρο ο οποίος προφυλακίστηκε, πριν από περίπου έξι μήνες, κατηγορούμενος στην υπόθεση της αποκαλούμενης «μαφίας των φυλακών».

Με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών, με σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας εισαγγελέως, είπε «ναι» στην αποφυλάκιση του κατηγορούμενου με όρους.

Σε δήλωση του ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, κάνει λόγο για «ένα από τα μεγαλύτερα δικαστικά σκάνδαλα ή μια από τις μεγαλύτερες δικαστικές πλάνες όλων των εποχών στο χώρο της Δικαιοσύνης» επισημαίνοντας παράλληλα πως εξαιτίας της  άδικης προφυλάκισης ο εντολέας του «καταστράφηκε επαγγελματικά, ασθενεί βαρύτατα στις φυλακές, όπου κρατείται, διεσύρθη κοινωνικά…».

«Κάνω αυτή την προσωπική δήλωση ως ελάχιστη προσπάθεια, ώστε να βοηθηθεί ο επίλεκτος Δικηγόρος εντολέας μου να σταθεί στα πόδια του, να επανακτήσει το επαγγελματικό του κύρος και να βοηθήσει την οικογένειά του και τα παιδιά του, αλλά και τη Δικαιοσύνη, επανερχόμενος ως πολιτικώς ενάγων στην εν εξελίξει δίκη της Energa, αφού ουσιαστικά λόγω των ειδικών του γνώσεων είναι ο μόνος, ο οποίος μπορεί από αυτή τη θέση να βοηθήσει τη Δικαιοσύνη να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση και από την οποία θέση τον εξοστράκισε η απόφαση του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.