Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι υποστήριξε η πρώην αρραβωνιαστικιά του Λαγού

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι υποστήριξε η πρώην αρραβωνιαστικιά του Λαγού

«Επαγγελματικό μέλος και όχι οπαδό» της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε τον εαυτό της

«Επαγγελματικό μέλος και όχι οπαδό» της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε τον εαυτό της η πρώην αρραβωνιαστικιά του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού απολογούμενη στην πολύκροτη δίκη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η κατηγορούμενη στην απολογία της περιέγραψε τη λειτουργία ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος το οποίο σε καμία περίπτωση, όπως είπε, δεν πρόετρεπε σε βία.

Η ίδια δήλωσε ότι μόνο σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις ψήφισε Χρυσή Αυγή ενώ αρνήθηκε πως υπήρξε «μέτωπο γυναικών» υποστηρίζοντας ότι συνόδευε τον τότε σύντροφό της σε διάφορες εκδηλώσεις «όπως έκαναν όλες οι σύντροφοι και σύζυγοι των βουλευτών».

Στο επίκεντρο της ακροαματικής διαδικασίας βρέθηκαν τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει ,την επίμαχη περίοδο, η κατηγορούμενη με τον Ιωάννη Λαγό και ιδιαίτερα αυτό που ανέφερε «μπράβο λατρεία πάντα χάνω τα καλά» και ακολούθησε την επίθεση κατά του κοινωνικού χώρου «Συνεργείο». Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε πως το sms αφορούσε το γεγονός ότι ο Ιω. Λαγός πήγε με άλλα άτομα στο Αστυνομικό Τμήμα «και κατάφερε να ελευθερώσει» όσους είχαν προσαχθεί.

Τέλος, αναφερόμενη σε φωτογραφίες όπου η ίδια εμφανίζεται με όπλα, η κατηγορούμενη υποστήριξε πως βγήκαν «για πλάκα» και απεικονίζουν  το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού αδελφού της και την νόμιμη καραμπίνα του.