Στη Βουλή οι καταθέσεις Ράικου, Στουρνάρα για την υπόθεση Novartis

Στη Βουλή οι καταθέσεις Ράικου, Στουρνάρα για την υπόθεση Novartis

Αναφέρθηκαν στο πρόσωπο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Οι αναφορές της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου και του κεντρικού τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα στο πρόσωπο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου «έδειξαν» το δρόμο για τη Βουλή σε ένα ακόμη σκέλος της εισαγγελικής έρευνας για τους χειρισμούς την υπόθεση Novartis.

Οι αρμόδιοι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης διαβίβασαν τις καταθέσεις, τα υπομνήματα και τα έγγραφα που προσκόμισαν χθες οι δύο μάρτυρες, στη Βουλή η οποία καλείται να αναζητήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και με βάση τις επίμαχες αναφορές.

Κομβικής σημασίας θεωρείται η κατάθεση της εισαγγελέως εφετών Ελένης Ράικου η οποία την Άνοιξη του 2017 παραιτήθηκε από της θέση της στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της ενώ λίγους μήνες αργότερα ,μέσω κύκλων της, ήταν η πρώτη που αναφέρθηκε στον αποκαλούμενο «Ρασπούτιν» ο οποίος  «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος «νταβατζή»», υπέδειξε «πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην χθεσινή πολύωρη κατάθεση της στον Άρειο Πάγο η κ. Ράικου κατονόμασε ευθέως τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως το πρόσωπο που επιχειρούσε να παρέμβει στο έργο της.