Οι νέες ονομασίες των σταθμών Ευαγγελισμός και Άγιος Δημήτριος του Μετρό

Οι νέες ονομασίες των σταθμών Ευαγγελισμός και Άγιος Δημήτριος του Μετρό

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Αττικό Μετρό

Η διοίκηση της Αττικό Μετρό Α.Ε. πήρε την απόφαση να προχωρήσει στη μετονομασία δύο σταθμών του Μετρό και συγκεκριμένα τους σταθμούς «Ευαγγελισμός» και «Άγιος Δημήτριος – Αλέκος Παναγούλης».

Ο πρώτος θα λέγεται πλέον «Παύλος Μπακογιάννης» και ο δεύτερος «Αλέκος Παναγούλης».

Η ανακοίνωση της Αττικό Μετρό αναφέρει:

«Η σύγχρονη προσέγγιση της οργάνωσης της πόλης, επιβάλλει το Μετρό της Αθήνας να αποτελεί μέρος της ιστορίας και της ζωής της. Ήδη, η ενσωμάτωση των αρχαιολογικών ευρημάτων στην αρχιτεκτονική των σταθμών συνιστά ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Η ονομασία των σταθμών μπορεί επίσης να συμβάλει στο εκπαιδευτικό ταξίδι του επιβάτη στο χρόνο και την ιστορία.

Στην κατεύθυνση αυτή και με δεδομένο το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 30 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, η Αττικό Μετρό Α.Ε .αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής, μέσω της απόδοσης του ονόματος του εκλιπόντος στο σταθμό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

Η απόφαση αυτή συμπληρώνει την προηγούμενη επιλογή της εταιρείας να αποδώσει το όνομα του ήρωα του αντιδικτατορικού αγώνα Αλέκου Παναγούλη στο σταθμό «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», η οποία αποφασίστηκε να επικαιροποιηθεί και αυτή.

Ειδικότερα, ο σταθμός «Ευαγγελισμός» της Γραμμής 3 μετονομάζεται σε «Παύλος Μπακογιάννης» και ο σταθμός «Άγιος Δημήτριος-Αλέκος Παναγούλης» της Γραμμής 2 σε «Αλέκος Παναγούλης».