Οι νέες ονομασίες των σταθμών Ευαγγελισμός και Άγιος Δημήτριος του Μετρό

Οι νέες ονομασίες των σταθμών Ευαγγελισμός και Άγιος Δημήτριος του Μετρό

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Αττικό Μετρό

Η διοίκηση της Αττικό Μετρό Α.Ε. πήρε την απόφαση να προχωρήσει στη μετονομασία δύο σταθμών του Μετρό και συγκεκριμένα τους σταθμούς «Ευαγγελισμός» και «Άγιος Δημήτριος – Αλέκος Παναγούλης».

Ο πρώτος θα λέγεται πλέον «Παύλος Μπακογιάννης» και ο δεύτερος «Αλέκος Παναγούλης».

Η ανακοίνωση της Αττικό Μετρό αναφέρει:

«Η σύγχρονη προσέγγιση της οργάνωσης της πόλης, επιβάλλει το Μετρό της Αθήνας να αποτελεί μέρος της ιστορίας και της ζωής της. Ήδη, η ενσωμάτωση των αρχαιολογικών ευρημάτων στην αρχιτεκτονική των σταθμών συνιστά ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Η ονομασία των σταθμών μπορεί επίσης να συμβάλει στο εκπαιδευτικό ταξίδι του επιβάτη στο χρόνο και την ιστορία.

Στην κατεύθυνση αυτή και με δεδομένο το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 30 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, η Αττικό Μετρό Α.Ε .αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής, μέσω της απόδοσης του ονόματος του εκλιπόντος στο σταθμό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

Η απόφαση αυτή συμπληρώνει την προηγούμενη επιλογή της εταιρείας να αποδώσει το όνομα του ήρωα του αντιδικτατορικού αγώνα Αλέκου Παναγούλη στο σταθμό «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», η οποία αποφασίστηκε να επικαιροποιηθεί και αυτή.

Ειδικότερα, ο σταθμός «Ευαγγελισμός» της Γραμμής 3 μετονομάζεται σε «Παύλος Μπακογιάννης» και ο σταθμός «Άγιος Δημήτριος-Αλέκος Παναγούλης» της Γραμμής 2 σε «Αλέκος Παναγούλης».

7
σχόλια
 1. avatar πάνος Χαλ.

  Ο σταθμός "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ" εξυπηρετεί και υποδηλώνει το Νοσοκομείο "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ" Ίσως το μεγαλύτερο Νοσοκομείο στην Ελλάδα. Εκεί εξυπηρετούνται Έλληνες από όλη την χώρα εάν χρειάζονται ιατρική- Νοσοκομειακή βοήθεια.Ακόμη τον επισκέπτονται από όλη την χώρα πολίτες που έχουν συγγενείς ή φίλους εκεί και έρχονται να τος δουν. Από την άλλη πλευρά η Αθήνα είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας με χιλιάδες δρόμους και πλατείες. ΕΙδικά αυτόν τον σταθμό βρήκαν να μετονομάσουν σε "Παύλου Μπακογιάννη;; ΚΑΝΕΝΑΝ άλλον δεν βρήκαν;;; Αλήθεια, εάν με κάποιο τρόπο υπερβατικό ο σκοτωμένος μπορούσε να στείλει μήνυμα και με δεδομένο πως ο συγκεκριμένος ήταν και λογικός και δημοκράτης θα αποδεχόταν την τόση ταλαιπωρία που θα υφίσταται από εδώ και στο εξής ο Έλληνας πολίτης όταν θα ψάχνει να βρεί τον ¨ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ";;;;;;; Έτσι, για να κάνει το καπρίτσιο του ο καθένας;;;;;;;;

 2. avatar Ευαγγελισμός

  Σας ενοχλεί ο Ευαγγελισμός, ε; Αποδομητές... Εμείς όμως θα εξακολουθήσουμε να τον λέμε Ευαγγελισνός, όπως λέμε Πανεπιστημίου, Πατησίων και Πειραιώς.

 3. avatar Σε λίγο

  Σε λίγο ο σταθμός του Ηλεκτρικού Άγιος Νικόλαος θα ονομασθεί Ισλάμ, τα Κάτω Πατήσια Κοράνι και τα Άνω Αλλάχ-ου-Ακμπάρ.

 4. avatar ;Άλλα λέτε κι άλλα πιστεύετε

  Αποδομητές

 5. avatar Βρε

  Πιο εύκολο είναι να πει κανείς (και ο ξένος) "Παύλος Μπακογιάννης" ή "Ευαγγελισμός":

 6. avatar Τι έχουν στο π’ισω μέρος του μυαλού τους:;

  Φαντασθείτε να είχε γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ! Θα είχε χαλάσει ο κόσμος, για τους δήθεν "άθεους", "αναρχοάπλυτους" (συγγνώμη!), "κομμουνιστές", "που προσπαθούν να γκρεμίσουν την Ορθοδοξία" κ.λπ. (ενώ οι ΝΔάτες φιλούν το χέρι των μητροπολιτών -νέα μόδα γι' αυτούς) κ.λπ.!
  Και με την ευκαιρία: Το χέρι του ιερέα το ασπαζόμεθα "διά το άπτεσθαι των αγίων μυστηρίων" (Συμεών Θεσσαλονίκης) και για κανέναν άλλο λόγο.

 7. avatar Τι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους:

  Δουλειά δεν έχουν να κάνουν...

Παρακαλούμε περιμένετε ...