Τη Δευτέρα καταθέτει στον Άρειο Πάγο ο Γιάννης Στουρνάρας για την Novartis

Τη Δευτέρα καταθέτει στον Άρειο Πάγο ο Γιάννης Στουρνάρας για την Novartis

Σήμερα κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Με την κατάθεση του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα την ερχόμενη Δευτέρα, θα συνεχιστεί η έρευνα που διενεργείται στον Άρειο Πάγο για τους χειρισμούς στην έρευνα για Novartis την ώρα που η υπόθεση προκαλεί πολιτικές αναταράξεις .

Γιάννης Στουρνάρας είναι ένα από τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας με το σκέλος της δικογραφίας που τον αφορούσε να έχει πάρει το δρόμο για το αρχείο και τον ίδιο να κάνει λόγο για σκευωρία την οποία χαρακτήρισε ως «μία ιταμή διαδικασία σπίλωσης και απόπειρας δολοφονίας χαρακτήρων».

Το κατώφλι του Αρείου Πάγου πέρασε σήμερα ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος,  ο οποίος, στις αρχές της εβδομάδας είχε καταθέσει μήνυση στρέφοντας τα βέλη του  στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς.  Αυτή τη φορά ο κ. Λοβέρδος  κατέθεσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη που χειρίζεται την υπόθεση. Το περιεχόμενο της κατάθεσης του αλλά και η μήνυση που κατέθεσε ο πρώην υπουργός, για τον οποίο οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει την άρση της ασυλίας του προκειμένου να διωχθεί για παθητική δωροδοκία, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου οι οποίοι που θα κρίνουν για τη διαβίβασή τους ή όχι στη Βουλή.