Υπόθεση Novartis: Βολές Τουλουπάκη κατά Αγγελή

Υπόθεση Novartis: Βολές Τουλουπάκη κατά Αγγελή

Τι είπε στην τρίωρη κατάθεσή της η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς

Προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της φέρεται να καταλόγισε η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή την περίοδο που επόπτευε την έρευνα για την υπόθεση Novartis.

Στην τρίωρη κατάθεση της, στον συνάδελφό της εισαγγελέα που διενεργεί παράλληλη έρευνα με αυτή του Αρείου Πάγου, η εισαγγελική λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε σε περιστατικά κατά τα οποία ο κ. Αγγελής άλλαζε τις εντολές της προς τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης ενώ του αποδίδει κινήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστερήση στην εξέλιξη της έρευνας.

Η κ. Τουλουπάκη εμφανίζεται να επιβεβαίωσε τις σχετικές αναφορές της δίνοντας περισσότερες λεπτομέριες για τα γεγονότα του τριμήνου που ο κ. Αγγελής επόπτευε τη εισαγγελικής έρευνας ενώ φέρεται να επιφυλάχθηκε να δώσει περισσότερα στοιχεία όταν κληθεί για να καταθέσει στον Άρειο Πάγο όπου είναι ανοικτή η έρευνα για τους χειρισμούς της στην υποθεση Novartis.

Συγκεκριμένα, η επικεφαλής κατά της Διαφθοράς, σύμφωνα με πληροφορίες, μίλησε για υπεξαγωγή απόρρητων εγγράφων από την Εισαγγελία περιγράφοντας πώς ο Ιωάννης Αγγελής, σε δυο διαφορετικούς χρόνους , κι ενώ η ίδια απουσίαζε από το γραφείο της "μπήκε" συνοδεία αστυνομικού στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αντέγραψε τα δεδομένα για τη NOVARTIS αλλά και άλλες υποθέσεις σε στικάκι. Η εισαγγελέας φέρεται να έθεσε θέμα παραβίασης προσωπικών δεδομένων αφού στα επίμαχα στοιχεία, τα οποία δεν έχουν επιστραφεί στην Εισαγγελία,  περιλαμβάνονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Μάλιστα, η κ. Τουλουπάκη εμφανίζεται να επικαλείται έγραφες αναφορές των γραμματέων που καταγράφουν τα γεγονότα και κατατέθηκαν σε ανύποπτο χρόνο και σε κάθε περίπτωση πριν προχωρήσει στις δικές του καταγγελίες ο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Επιπλέον, η εισαγγελική λειτουργός  αναφέρθηκε και σε υπεξαγωγή πρωτότυπων απόρρητων εγγράφων του FBI για την NOVARTIS από τον Ιωάννη Αγγελή, τα οποία τελικά επέστρεψε χωρίς, ωστόσο, να είναι γνωστό αν κράτησε αντίγραφα.

Η εισαγγελική λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, μίλησε και για την περίφημη συνάντηση των εισαγγελέων με το FBI το Δεκέμβριο του 2017 στη Βιέννη κατά την οποία οι αμερικανοί φέρονται να επιχείρησαν να δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία σε βάρος πολιτικού προσώπου το οποίο κατονόμασαν αλλά ο Ιωάννης Αγγελής εμφανίζεται να αρνήθηκε να παραλάβει με το επιχείρημα ότι όλα τα στοιχεία από τις ΗΠΑ θα έπρεπε να παραλαμβάνονται από τις δικαστικές αρχές της χώρας μας μέσω Eurojust.
Η έρευνα θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με τις καταθέσεις των δυο επίκουρων εισαγγελέων Διφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.