Εφιαλτικές εικόνες από την μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

Εφιαλτικές εικόνες από την μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

Έχουν εκκενωθεί τα χωριά Αγαλάς και Κερί και ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής

Σε πλήρη εξέλιξη και εκτός ελέγχου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε της Κυριακή στην περιοχή Λιθακιά στη Ζάκυνθο και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή επεκτάθηκε γρήγορα προς τα χωριά Αγαλάς και Κερί.

Η πυρκαγιά κατακαίει πευκοδάσος, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, γι' αυτό οι προσπάθειες των πυροσβεστών εστιάζονται στο συγκεκριμένο σημείο. Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε συνεννόηση με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εκκενώθηκαν τα δύο χωριά με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου.

Επίσης εκκενώθηκε τουλάχιστον ένα ξενοδοχείο, με τους περίπου 120 διαμένοντες σε αυτό σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου. Σύμφωνα με επιβεβαιωμενες πληροφορίες, έχει καεί κατοικία που βρισκόταν δίπλα στο ξενοδοχείο.

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 15 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου. Από αέρος συνδράμουν μέχρι να πέσει το σκοτάδι πέντε αεροπλάνα Canadair, δύο PZL και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της περιφέρειας και του ΟΤΑ.

Παράλληλα, στο νησί μεταβαίνουν με το πλοίο της γραμμής από την Κυλλήνη εννέα οχήματα από την Πελοπόννησο, μαζί με μια ομάδα πεζοπόρο, ενώ συνολικά οι δυνάμεις ενισχύονται με 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, καθώς και 35 άτομα πεζοπόρο τμήμα που μεταφέρονται με μεταγωγικό αεροσκάφος από την Θεσσαλονίκη.

Στο νησί μεταβαίνει αεροπορικώς και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας Πρώτης Απόκρισης της Γραμματείας, προκειμένου να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης.