Η μέθοδος της Αστυνομίας για να εντοπίσει την 19χρονη που εγκατέλειψε το βρέφος της

Η μέθοδος της Αστυνομίας για να εντοπίσει την 19χρονη που εγκατέλειψε το βρέφος της

Οι αστυνομικοί αποφάσισαν να βαφτίσουν το κοριτσάκι με το όνομα «Ευαγγελία»

Τον τρόπο με τον οποίο οι αστυνομικές Αρχές έφτασαν στα ίχνη της 19χρονης που εγκατέλειψε το βρέφος της μέσα σε καρότσι σούπερ μάρκετ στη Νέα Ιωνία Βόλου, ανέδειξε η αστυνόμος της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων Ελένη Μποδιέτσα, μιλώντας στο δελτίο του Open.

Σύμφωνα με την αστυνόμο, στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, από τις οποίες η μία εντόπισε και αξιοποίησε το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας όπου διακρίνεται η νεαρή μητέρα να κρατά το βρέφος λίγο πριν το εγκαταλείψει ενώ η δεύτερη ομάδα ξεκίνησε έρευνες πόρτα-πόρτα.

«Όλη η υποδιεύθυνση ασχολήθηκε ξεκάθαρα με αυτό. Σκύψαμε πάνω από το πρόβλημα γιατί ευαισθητοποιηθήκαμε αμέσως όπως και η Άμεση Δράση. Μιλήσαμε με πάνω από 100 άτομα. Συγκεντρώσαμε τα στοιχεία, συγκρίναμε, αξιοποιήσαμε το υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή. Πολλοί μας πήραν τηλέφωνο για να βοηθήσουν στο μεγάλωμα του μωρού. Το κορίτσι ήταν σε κατάσταση σοκ, δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί. Μας είπε ότι θόλωσε και ότι το έχει μετανιώσει.» ανέφερε η αστυνομικός, η οποία μάλιστα αποκάλυψε ότι εκείνη και οι συνάδελφοί της θα βαφτίσουν το κοριτσάκι και θα της δώσουν το όνομα «Ευαγγελία».

Το νεογνό παραμένει για νοσηλεία με εισαγγελική εντολή.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το Οpen: