«Πράσινο φως» από Τσιάρα για νέο Δικαστικό Μέγαρο στο Κιλκίς

«Πράσινο φως» από Τσιάρα για νέο Δικαστικό Μέγαρο στο Κιλκίς

Σε οικόπεδο που θα παραχωρηθεί από τον Δήμο

Την ανάγκη άμεσης ανέγερσης Δικαστικού Μεγάρου στο Κιλκίς υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην πόλη.

Ο υπουργός μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες μετέβη στο Κιλκίς, όπου αρχικά επισκέφθηκε τους χώρους, όπου απονέμεται σήμερα η Δικαιοσύνη και στη συνέχεια συναντήθηκε με τους υπηρετούντες Δικαστές, και εκπροσώπους του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων και του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς. Λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Τσιάρας είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτή Κιλκίς, Γεώργιο Γεωργαντά και με την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, Ευρώπη Αρτόγλου, όπου επισημάνθηκε η ανάγκη ανέγερσης Δικαστικού Μεγάρου στην πόλη.

Μέχρι σήμερα στο Κιλκίς όλες οι δικαστικές υπηρεσίες (Ειρηνοδικείο, Πρωτοδικείο, Εισαγγελία) στεγάζονται σε μισθωμένη οικοδομή, υπό συνθήκες -σύμφωνα με τον Δικηγορικό Σύλλογο- τελείως απαράδεκτες, που προσβάλουν το κύρος της Δικαιοσύνης, ζήτημα που ήταν ήδη γνωστό από πολύ καιρό στην Τεχνική Υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Για το λόγο αυτό ο κ. Τσιάρας, έπειτα από συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες, συμφώνησε στην ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου, ενώ ακολούθησαν διαβουλεύσεις με θεσμικούς φορείς του Κιλκίς και τελικώς, εστάλη για έγκριση καταλληλότητας προς το υπουργείο συγκεκριμένο οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Κιλκίς. Πρόθεση του Υπουργείου είναι να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την έγκριση καταλληλότητας του οικοπέδου και μετά την παραχώρησή του από το Δήμο Κιλκίς να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση για την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου.

Κατά τη σημερινή του επίσκεψη στην πόλη ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό, Γεώργιο Γεωργαντά, τον Δήμαρχο Κιλκίς, Δημήτριο Κυριακίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη, Ανδρέα Βεργίδη, επισκέφτηκαν το σημείο στο οποίο βρίσκεται το προτεινόμενο οικόπεδο. Τέλος, στο Δημαρχείο της πόλης ο Υπουργός ενημέρωσε τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις.