Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι του πρέσβη της Βραζιλίας

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι του πρέσβη της Βραζιλίας

Ομάδα περίπου 10 ατόμων πέταξαν τρικάκια και αποχώρησαν

Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» πραγματοποίησαν παρέμβαση στο σπίτι του πρέσβη της Βραζιλίας στην Αθήνα το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, ομάδα 10 ατόμων που επέβαιναν σε δίκυκλα, πέταξαν τρικάκια έξω από το σπίτι που βρίσκεται στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και στη συνέχεια διέφυγαν.

Στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο «Ρουβίκωνας» έκανε ανάρτηση με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την ενέργεια, τονίζοντας ότι έγινε για την καταστροφή του Αμαζονίου από τις πυρκαγιές αλλά και εναντίον του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας Μπολσονάρου.

«Οι επιπτώσεις της περιβαλλοντικής καταστροφής αργούν λίγα χρόνια να φανούν, δεν υπάρχει η άμεση απειλή. Γιαυτό και οι περιβαλλοντικές μάχες είναι πάντα δύσκολες. Ο Μπολσονάρου είναι ένας φασίστας, πρώην αξιωματικός του στρατού της Βραζιλιάνικης χούντας (που μπροστά της η Ελληνική ήταν πολύ μετριοπαθής) και καταδικασμένος για ακροδεξιά τρομοκρατία. Αντικομμουνιστής, με ατζέντα "νόμος και τάξη" και ασφαλώς πιστεύει απόλυτα στην ελεύθερη οικονομία και την ανάπτυξη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο που δημοσίευσε η αναρχική ομάδα.

Φωτογραφία αρχείου