Να «υιοθετήσει» η Βουλή το παιδί του Ιωάννη Ασπρούδη, ζητά ο δήμαρχος της Χίου

Να «υιοθετήσει» η Βουλή το παιδί του Ιωάννη Ασπρούδη, ζητά ο δήμαρχος της Χίου

Ο κ. Σταμάτης Καρμαντζής έστειλε επιστολή στον Κώστα Τασούλα όπου εξηγεί τους λόγους

Να «υιοθετήσει» η Βουλή το παιδί του Χιώτη ανθυπασπιστή του Λιμενικού Σώματος, Ιωάννη Ασπρούδη, που έχασε πρόσφατα τη ζωή του σε ηλικία μόλις 44 ετών, μετά την καρδιακή ανακοπή που υπέστη, ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.

Ο κ. Κάρμαντζης στην επιστολή του εξηγεί: «Ο Χιώτης υπαξιωματικός έχασε τη ζωή υπηρετώντας στο Λιμεναρχείο Χίου. Ο Γιάννης Ασπρούδης ήταν μέλος του πληρώματος του ναυαγοσωστικού σκάφους 518, με συμμετοχή σε πλήθος επιχειρήσεων διάσωσης και περισυλλογής προσφύγων και μεταναστών σε όλη τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης στα νησιά του Αιγαίου. Τον Ιανουάριο του 2019 υπέστη ανακοπή καρδιάς, και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών στο Νοσοκομείο Χίου, μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου όλους αυτούς τους μήνες παρέμενε σε κώμα στην εντατική. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν ο Γιάννης Ασπρούδης δεν ανέκτησε τις αισθήσεις του και έχασε τη μάχη, αφήνοντας πίσω ένα αγόρι ηλικίας 14 ετών».

Ο δήμαρχος Χίου, εκ μέρους των κατοίκων του νησιού, ζητά «να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις της απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής, «υιοθετώντας» με οικονομική ενίσχυση το τέκνο του, καθώς στο πρόσωπο του ανθυπασπιστή πενθεί σύσσωμο το Λιμενικό Σώμα, το οποίο εδώ και χρόνια καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες, σηκώνοντας το βάρος και το άγχος του προσφυγικού προβλήματος» αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.