Ιδιοκτήτρια λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου: «Να με κρεμάσουν αν έχω ευθύνη»

Ιδιοκτήτρια λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου: «Να με κρεμάσουν αν έχω ευθύνη»

«Θρηνώ για το κορίτσι, την ήξερα από μικρό παιδί»

Μαραθώνια ήταν η κατάθεση στην αστυνομία  του χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού στον Αλμυρό Βόλου, όπου έχασε την ζωή της μια 13χρονη μαθήτρια.

Η οικογένεια της άτυχης Νίνας ζήτησε και πήρε από τον Δήμο Αλμυρού όλα τα πιστοποιητικά και την αδειοδότηση του λούνα παρκ όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Οι τρεις πραγματογνώμονες που έχουν ορισθεί πιθανότατα ακόμη και σήμερα θα ελέγξουν το «χαλί» για να διαπιστώσουν αν υπήρχε πρόβλημα.

«Παραδώσαμε στον εισαγγελέα ότι αφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό. Κατά την άποψη μου τηρούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις για να δοθεί η άδεια» σημειώνει ο δήμαρχος Αλμυρού, Ευάγγελος Χατζηκυριάκος.

Ιδιοκτήτρια λούνα παρκ: «Να με κρεμάσουν αν έχω ευθύνη» 

Από την πλευρά της η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ επιμένει ότι δε φέρει ευθύνη. Σε επικοινωνία που είχε μαζί της το Star ανέφερε:

«Αν υπάρχουν ευθύνες από μέρους μου να με κρεμάσουν! Θρηνώ για το κορίτσι… Την ήξερα από μικρό παιδί. Περιμένω το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για να δω τι ακριβώς συνέβη Είμαι συγκλονισμένη».

«Απείλησαν να με λιντσάρουν»

Φως στα αίτια της τραγωδίας έριξε με την κατάθεση του ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού. Επί τέσσερις ώρες εξηγούσε στους αστυνομικούς πως γίνεται η εγκατάσταση, η συντήρηση αλλά και λειτουργία των μηχανημάτων. Ασχολείται όπως είπε με όλα τα παιχνίδια εδώ και 10 χρόνια.

Τι ισχυρίστηκε ο χειριστής

Ο χειριστής φέρεται να ισχυρίστηκε: «Το μηχάνημα λειτουργούσε κανονικά. Είχε υποβληθεί σε όλους του ελέγχους και είχε συντηρηθεί. Εκτός από χειριστής είμαι και συντηρητής του μηχανήματος. Αν κάποια μπάρα δεν ασφάλιζε, τότε το μηχάνημα δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Μου φώναξαν να σταματήσω γιατί κάποιος έπεσε. Το έκανα. Πήγα στο σημείο που ήταν το κορίτσι. Κινήθηκαν απειλητικά εναντίον μου 4 άτομα και έφυγα γιατί τρόμαξα».

Η Εισαγγελία Βόλου είναι εκείνη που θα αποφασίσει μόλις ολοκληρωθεί το πόρισμα των ειδικών αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη για την τραγωδία.