Καταγγελία εις βάρος ανδρών των ΜΑΤ για ομοφοβική επίθεση

Καταγγελία εις βάρος ανδρών των ΜΑΤ για ομοφοβική επίθεση

«Μου έριξε κουτουλιά» ανέφερε ο ιδιοκτήτης του περιοδικού Antivirus

Το φως της δημοσιότητας είδε μία καταγγελία για ομοφοβική επίθεση εις βάρος ενός από τους ιδιοκτήτες του γκέι περιοδικού Antivirus, Νίκου Σοφιανούμ, από άνδρες των ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι δέχθηκε απρόκλητη επίθεση με προσβολές αλλά και χρήση βίας από αστυνομικούς ενώ περπατούσε κοντά στο Αρχαιολογικό Μουσείο, μαζί με τον σύντροφο του, Δημήτρη.

Μιλώντας στο avmag.gr, ο Νίκος Σοφιανός αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Περπατούσαμε εχθές το βράδυ με τον σύντροφό μου προς τα Εξάρχεια. Γύρω στις 11:30 περάσαμε από την οδό Βασιλέως Ηρακλείου, πιασμένοι χέρι-χέρι. Εκεί, στα πλαϊνά της εισόδου του Αρχαιολογικού Μουσείου, ήταν σταθμευμένη μια κλούβα των ΜΑΤ, με δύο φρουρούς που κάθονταν απ΄έξω.

Εμείς, ενώ προχωρούσαμε πιασμένοι χέρι - χέρι, ακούσαμε κάποια στιγμή έναν απ΄αυτούς να λέει:
"Κοίτα, τώρα περνούν κάτι παλικάρια, άλλο πράγμα." Προσπερνώντας τους, ακούσαμε πάλι τον ίδιο αστυνομικό να λέει ειρωνικά: "Άντρακλες σκέτοι".

Εκείνη τη στιγμή, γυρνάω και τον ρωτάω: "Συγγνώμη, σ΄εμάς αναφέρεστε"; Εκείνος με τσαμπουκά μου απαντά: "Ναι ρε, υπάρχει κάποιο πρόβλημα;", "Αν αναφέρεστε σ΄εμάς, μάλλον υπάρχει", του απαντώ εγώ κι εκείνος, εντελώς, ξαφνικά μου ρίχνει μια κουτουλιά. Από το χτύπημα το κεφάλι μου έγειρε, χτυπώντας με δύναμη τη μύτη του συντρόφου μου, που καθόταν πίσω μου.

Στη συνέχεια, αφού μας δήλωσε ότι δεν του αρέσουν οι φάτσες μας, μας είπε να τσακιστούμε να φύγουμε από εκεί. Το επανέλαβε κι ο 2ος αστυνομικός, ο οποίος άπλωσε το πόδι του μπροστά μου για να μου βάλει τρικλοποδιά. Ευτυχώς, με κράτησε ο σύντροφός μου και δεν έπεσα. Περπατήσαμε γρήγορα μακριά τους σε κατάσταση σοκ.

Λίγο αργότερα, έχοντας βρει κάπως την ψυχραιμία μας, πήραμε τηλέφωνο την αστυνομία για να καταγγείλλουμε το περιστατικό».

Ο Νίκος και ο Δημήτρης ακολούθησαν όλες τις διαδικασίες για να αναγνωριστούν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί. Και οι δύο, παρά το σοκ, δηλώνουν αποφασισμένοι και ζητούν την τιμωρία των αστυνομικών.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Σοφιανός: «Ενάμιση χρόνο που κυκλοφορώ με τον σύντροφό μου δεν έχω δεχθεί το παραμικρό σχόλιο από κανέναν. Και δέχθηκα τώρα, από αστυνομικούς. Φαίνεται πως αυτοί είναι τελικά που ακούν τις προτροπές μίσους του Αμβρόσιου για να μας μαυρίσουν.

Είναι απίστευτο να κινδυνεύουμε απ΄αυτούς, που είναι εκεί έξω για να μας προστατεύουν. Είναι απίστευτο που στην Ελλάδα του 2019 δεχόμαστε επίθεση από την αστυνομία, επειδή απλά κυκλοφορούμε με τον/ην σύντροφό μας, που βιώνουμε βία, επειδή είμαστε ΛΟΑΤΚΙ+, πρόσφυγες ή οτιδήποτε δεν αναγνωρίζεται ως κανονικότητα».

Παρακαλούμε περιμένετε ...