Προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: Είμαστε έτοιμοι να επαναλάβουμε το 1974

Προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: Είμαστε έτοιμοι να επαναλάβουμε το 1974

Το Ορούτς Ρέις έφτασε στην Αττάλεια - Με επίδειξη αμφίβιων επιχειρήσεων απαντά ο Ελληνικός Στρατός

Στην Αττάλεια έδεσε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις κατα τον πλου του οποίου στο Αιγαίο η τουρκική προκλητικότητα χτύπησε κόκκινο με αποτέλεσμα 19 σκληρές αερομαχίες, αριθμός που αποτελεί φετινό ρεκόρ, μέχρι στιγμής.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τον πλου του σκάφους. Στην σχετική ανάρτηση μάλιστα τονίζεται πως «συνεχίζεται ο πλούς του Ορούτς Ρέις προς την Μερσίνα από την Ιστανμπουλ, προκειμένου να υπηρετήσει στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι φρεγάτες μας και τα ταχύπλοα σκάφη μας το συνοδεύουν».

Αν μη τι άλλο από την ανάρτηση αυτή γίνεται γνωστό πως το πλοίο δεν θα παραμείνει στην Αττάλεια αλλά θα συνεχίσει ακόμα πιο ανατολικά για το λιμάνι της Μερσίνας.

Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ προχώρησε σε επανάληψη μάλιστα απειλών, κατά την διάρκεια τελετής προαγωγής αξιωματικών. Τόνισε μεταξύ άλλων πως παράλληλα με την μάχη κατά της τρομοκρατίας οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους σε Ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο και Κύπρο επισημαίνοντας πως «δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ ως προς τα δικαιώματά μας και τα συμφέροντά μας. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω και το δηλώνουμε σε όλο τον κόσμο να μην υπολογίζουν σε κάτι τέτοιο. Μην δοκιμάζετε την δύναμή μας».

Πρόσθεσε δε «Σήμερα είμαστε στην ίδια κατάσταση που ήμασταν στην Κύπρο το 1974, ότι κάναμε εκείνες τις μέρες να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα το πράξουμε και τώρα»

Από ελληνικής πλευράς η «απάντηση» δόθηκε με την δημοσιοποίηση φωτογραφιών από την επίσκεψη του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Γεώργιου Καμπά στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητες του ΚΕΕΔ και παρακολούθησε την εκπαίδευση χειριστών ταχυπλόου σκάφους.

Με αυτό τον τρόπο φωτογράφισε την δυνατότητα των ελληνικών ειδικών δυνάμεων για επιχειρήσεις ανορθόδοξου πολέμου στο Αιγαίο με ταχυκίνητες μονάδες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...