Επεισόδια μεταξύ κρατουμένων και καταστροφές στις φυλακές Βόλου

Επεισόδια μεταξύ κρατουμένων και καταστροφές στις φυλακές Βόλου

Προκάλεσαν ζημιές σε εσωτερικές σκοπιές, κάμερες ασφαλείας, σώματα θέρμανσης

Νέο επεισόδιο μεταξύ αλλοφδαπών κρατουμένων σημειώθηκε στις φυλακές Βόλου στη Χιλιαδού, όπου φιλοξενείται διπλάσιος αριθμός κρατουμένων από τον προβλεπόμενο.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα taxydromos.gr, το περασμένο Σάββατο οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι υπάλληλοι της εξωτερικής φρουράς κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ακόμη ένα επεισόδιο, που σημειώθηκε γύρω στις 8:30 το βράδυ. Το νέο επεισόδιο έληξε μέσα σε 30 λεπτά της ώρας, όμως οι καταστροφές που προκάλεσαν οι αλλοδαποί με την πρωτοφανή αγριότητά τους ήταν μεγάλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, όλα ξεκίνησαν σε ανύποπτη χρονική στιγμή, όταν διασταυρώθηκαν δύο διαφορετικές ομάδες κρατουμένων, Σύρων και Αφγανών, στους διαδρόμους των φυλακών που βρίσκονται δίπλα από τους θαλάμους τηλεφώνων. Σε δευτερόλεπτα τα αίματα «άναψαν». Οι αλλοδαποί άρχισαν να χτυπούν ο ένας τον άλλο και παράλληλα να προκαλούν καταστροφές με μανία. Επεφταν πάνω στις πόρτες από τις εσωτερικές σκοπιές, έσπαγαν τις κάμερες ασφαλείας, κατέστρεφαν τα καλοριφέρ.

Τελικά, η ένταση αποκλιμακώθηκε το ίδιο γρήγορα, όσο εντελώς αιφνίδια είχε ξεκινήσει. Στο διάστημα μισής ώρας από την έναρξη της συμπλοκής, οι κρατούμενοι υπάκουσαν στις παραινέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών να επανέλθουν στην τάξη και να επέστρεφαν στα κελιά τους. Κανένας από τους νεαρούς κρατούμενους όπως διαπιστώθηκε, δεν είχε σοβαρό τραυματισμό, παρά μόνο επιπόλαιους. Ετσι δεν απαιτήθηκε να γίνει διακομιδή στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για παροχή πρώτων βοηθειών. Επίσης κανένας από τους υπαλλήλους που επενέβησαν για να αποσοβηθεί η κατάσταση δεν τραυματίστηκε.

Για το περιστατικό πάντως ενημερώθηκε η Εισαγγελία Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επεισόδιο ενεπλάκησαν τουλάχιστον έντεκα κρατούμενοι. Οι πρωταίτιοι της συμπλοκής αναμένεται να οδηγηθούν στο πειθαρχικό συμβούλιο και να τιμωρηθούν ακόμη και με πειθαρχική μεταγωγή. Το πειθαρχικό συμβούλιο αναμένεται να συγκληθεί σήμερα Τρίτη. Οι μεταγωγές που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες δεν συνδέονται με το εν λόγω περιστατικό.

Επισημαίνεται, ότι στις φυλακές Βόλου φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή περί τους 109 κρατούμενους, όταν οι θέσεις είναι συνολικά 54. Ετσι, ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι υπάλληλοι των φυλακών έρχονται αντιμέτωποι με παρόμοια περιστατικά. Το 80% των κρατουμένων είναι αλλοδαποί και έχουν φυλετικές διαφορές μεταξύ τους, ενώ οι συνθήκες κράτησης είναι ασφυκτικές. Στις φυλακές κρατούνται νέοι ηλικίας 18 έως 21 ετών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...