«Ο τρόπος που μας χαιρέτησε πριν την πτήση, σαν να ήξερε τι θα συμβεί…»

«Ο τρόπος που μας χαιρέτησε πριν την πτήση, σαν να ήξερε τι θα συμβεί…»

Συγκλονίζει η χήρα του πιλότου του μοιραίου ελικοπτέρου που συνετρίβη στον Πόρο

Για το προαίσθημα του συζύγου της πριν την -τελευταία όπως αποδείχθηκε- πτήση του, μίλησε η χήρα του κυβερνήτη του ελικοπτέρου που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατου του ίδιου και των δύο Ρώσων επιβατών.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, έκανε λόγο για προαίσθημα του συζύγου της, κάτι που αντιλήφθηκε από τον τρόπο με τον οποίο αποχαιρέτησε την οικογένειά του πριν τη μοιραία πτήση:

«Απλά ο τρόπος εκ των υστέρων με τον οποίο αντιληφθήκαμε ότι μας είχε χαιρετήσει όλους με τις φωτογραφίες που μας είχε στείλει πριν την πτήση, ίσως κάτι εσωτερικά εκείνος να ήξερε. Δεν ξέρω δεν ξέρω τι να σας πω» τόνισε η χήρα του κυβερνήτη και συνέχισε μιλώντας για τον σύζυγό της:

«Του άξιζαν τα καλύτερα. Δεν υπήρχε πιλότος τέτοιος. Δεν υπήρχε πιλότος σαν και αυτόν. Να έχει πετάξει με τα πάντα, με τα πάντα. Να έχει εκπαιδεύσει τόσο κόσμο. Δεν υπήρχε, δεν του άξιζε αυτό. Θα μου λείψει ο άνθρωπος που ήταν ό,τι εξαιρετικότερο έχω γνωρίσει στη ζωή μου, ο άνδρας που είχε ένα λόγο που δεν έχουν πλέον οι άνδρες, ό,τι και να πω είναι τόσο λίγο για αυτόν τον άνθρωπο. Βοηθούσε όλο τον κόσμο, ό,τι περνούσε από το χέρι του το έκανε για όλους».

Επίσης δεν παρέλειψε να μιλήσει για την επικινδυνότητα του σημείου και τα καλώδια της ΔΕΗ: «Αυτό φυσικά το γνώριζε από πάρα πολύ παλιά, ήταν εκπαιδευτής χρόνια και γνώριζε πολύ καλά όλα τα σημεία. Εκπαίδευε χρόνια κόσμο και το σημείο το γνώριζε πάρα πολύ καλά.

Τα καλώδια τοποθετήθηκαν και πάλι στο ίδιο σημείο. Αν δεν υπάρχει κατάλληλη σήμανση, ό,τι να λέμε τώρα θα είναι λόγια. Και γιατί να μην είναι υποθαλάσσιο θα ήταν πιο σωστό, είναι τόσο μικρή η απόσταση. Κανείς δεν έχει ευθύνη για τίποτα, εγώ αυτό ξέρω. Όπως πάντα σε αυτή τη χώρα. Για αυτό και κάθε τόσο θα έχουμε κάποιο θύμα. Κάποιος θα χάνει τη ζωή του είτε στο δρόμο, είτε στον αέρα, είτε στη θάλασσα».