Τραγωδία στον Πόρο: Έμπειρος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου

Τραγωδία στον Πόρο: Έμπειρος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου

Ποια ήταν η τελευταία του επικοινωνία με τον Πύργο Ελέγχου Αθηνών

Λίγο μετά τις 15.30 το μεσημέρι, καταγράφηκε η τελευταία επικοινωνία του πιλότου του μοιραίου ελικοπτέρου που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά, με τον Πύργο Ελέγχου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στις 15.32 ο κυβερνήτης ενημέρωσε ότι σε μερικά λεπτά επρόκειτο να αναχωρήσει από τον Γαλατά με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αυτή ήταν και η τελευταία επικοινωνία του πιλότου που βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με τους δύο Ρώσους επιβαίνοντες.

Οι τελευταίοι- σύμφωνα με πληροφορίες- βρισκόντουσαν σε ταβέρνα της περιοχής και είχαν καλέσει για την μοιραία πτήση που θα τους μετέφερε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

«Η ΥΠΑ από την στιγμή που δεν είχε επικοινωνία με το πτητικό μέσο ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης καθώς και την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων δίνοντας το τελευταίο στίγμα του ελικοπτέρου για να προχωρήσουν τις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης των επιβαινόντων», ανέφερε η ΥΠΑ στην ανακοίνωσή της.

Το προφίλ του πιλότου

Ο κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου τύπου Agusta A109, ήταν ένας έμπειρος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, που είχε αποφοιτήσει από τη Σχολή Ικάρων και μετά τη συνταξιοδότησή του είχε στραφεί στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας στον στόλο της οποία ανήκε το ελικόπτερο «το ατύχημα έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια πτήσης αεροταξί από τον Γαλατά στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ε. Βενιζέλος, για την οποία είχαν τηρηθεί εκ των προτέρων όλες οι προβλεπόμενες διατυπώσεις. Στο ελικόπτερο επέβαιναν ο Έλληνας χειριστής και δύο αλλοδαποί άνδρες επιβάτες, τα στοιχεία των οποίων είχαν αρμοδίως γνωστοποιηθεί».

Το χρονικό του τραγικού δυστυχήματος

Το ελικόπτερο κατά την απογείωσή του από τον Γαλατά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ακούμπησε με τον πίσω έλικα στα καλώδια της ΔΕΗ που ηλεκτροδοτούν τον Πόρο. Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, σημειώθηκε μία έκρηξη και το ελικόπτερο αφού έκανε μία περιστροφή, έπεσε στη θάλασσα, στο θαλάσσιο χώρο νότια του λιμένα του Πόρου, όπου σύμφωνα με γνώστες της περιοχής, το βάθος του νερού δεν ξεπερνά τα 3-4 μέτρα.

Το πρωί της Τετάρτης αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση

Χωρίς ηλεκτροδότηση θα μείνει το νησί του Πόρου έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 21 Αυγούστου, καθώς οι ζημιές που προκλήθηκαν στην διασύνδεση από την πτώση του ελικοπτέρου, είναι εκτεταμένες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως αναφέρει ο Διαχειριστής του Δικτύου, οι εργασίες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχιστούν πυρετωδώς καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας.