Τραγωδία στον Πόρο: Εντείνονται οι εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Τραγωδία στον Πόρο: Εντείνονται οι εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Η πλήρης αποκατάσταση αναμένεται το πρωί της Τετάρτης

«Συνεχίζονται πυρετωδώς» οι εργασίες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές «όσο το δυνατόν ταχύτερα», αναφέρει ανακοίνωση του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, με αφορμή το δυστύχημα που συνέβη σήμερα στην περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και στον Γαλατά.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «τα συνεργεία της Εταιρίας έσπευσαν άμεσα στο σημείο, προκειμένου να επιθεωρήσουν και να εκτιμήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί το νησί του Πόρου από τον Γαλατά. Οι εργασίες των συνεργείων συνεχίζονται πυρετωδώς, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές όσο το δυνατόν ταχύτερα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι «γίνονται όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα».

Μάλιστα με εντολή του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ενεργοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός, για τη άμεση αποκατάσταση της βλάβης στην ηλεκτροδότηση της βλάβης στον Πόρο.

Από τη ΓΓΠΠ, έχει υποβληθεί αίτημα και στον Στρατό για την ενίσχυση και από εκεί με ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, ούτως ώστε να μην μείνει χωρίς ρεύμα το νησί. Επίσης σε επιφυλακή είναι η Αστυνομία και όλες οι υπηρεσίες, για τη διευκόλυνση της μεταφοράς των γεννητριών.

Νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε απόψε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρουν ότι οι ζημιές στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί τον Πόρο από το Γαλατά είναι εκτεταμένες και η πλήρης αποκατάστασή τους αναμένεται τις πρωινές ώρες της 21ης Αυγούστου, καθώς οι εργασίες των συνεργείων του θα συνεχιστούν πυρετωδώς καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ. Στο μεταξύ, επισημαίνει πως με τη συνδρομή του Στρατού, καταβάλλονται αυτή την ώρα προσπάθειες για να ηλεκτροδοτηθούν με γεννήτριες χαμηλής τάσης κρίσιμες υποδομές του Πόρου.

Ταυτόχρονα, όπως γίνεται γνωστό με την ίδια ανακοίνωση, τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη που μεταφέρονται στο νησί, αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία τις πρώτες πρωινές ώρες και να καλύψουν ένα σημαντικό μέρος από τα φορτία του νησιού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος που συνέβη σήμερα στην περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και στον Γαλατά.