Συνετρίβη πολιτικό ελικόπτερο μεταξύ Γαλατά και Πόρου

Συνετρίβη πολιτικό ελικόπτερο μεταξύ Γαλατά και Πόρου

Δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας οι επιβαίνοντες- Διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στο νησί

Ιδιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γαλατά και Πόρου, στο σημείο βρίσκονται διασωστικά συνεργεία. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο πολιτικό ελικόπτερο που έπεσε στις 15:40 στη θαλάσσια περιοχή νότιας της εισόδου στο λιμάνι του Πόρου, επέβαιναν δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, το ελικόπτερο ξεκίνησε από το Κρανίδι, πήγαινε στον Γαλατά για να παραλάβει άτομα και είχε προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με το Λιμενικό σπεύδουν στην περιοχή 6 πλωτά του και ομάδα βατραχανθρώπων. Στο σημείο σπεύδει και Super Puma.

Το σημείο συντριβής του ελικοπτέρου είναι νότια του λιμένα του Πόρου σύμφωνα με το Λιμενικό.

Είχε προηγηθεί πρόσκρουση του ελικοπτέρου στα εναέρια καλώδια που ηλεκτροδοτούν το νησί, με αποτέλεσμα να γίνει βραχυκύκλωμα και να σημειωθεί έκρηξη. Στο νησί αυτή τη στιγμή υπάρχει μπλακ άουτ.

Για το λόγο αυτό ήδη έχει υποβληθεί αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τον στρατό από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στον Πόρο γεννήτριες. Όπως έγινε γνωστό, από την πλευρά του ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποκατασταθεί η βλάβη στο νησί σήμερα.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στην ΕΡΤ το ελικόπτερο πραγματοποίησε δύο περιστροφές ενώ κατόπιν σημειώθηκε έκρηξη και η συντριβή του στη θάλασσα.

Από τον ΑΝΤ1 δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες από το σημείο: