Έντονος κυματισμός τραυμάτισε 7 τουρίστες σε πλοίο που πήγαινε στην Κάρπαθο

Έντονος κυματισμός τραυμάτισε 7 τουρίστες σε πλοίο που πήγαινε στην Κάρπαθο

Μια 17χρονη μεταφέρθηκε στο Ρόδο για περαιτέρω προληπτικές εξετάσεις

Συναγερμός σήμανε στο Λιμεναρχείο της Καρπάθου όταν το πρωί της Κυριακής σύμφωνα με ανακοίνωση της Ακτοφυλακής, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΙΙΙ», το οποίο είχε αποπλεύσει με προορισμό το Διαφάνι της Καρπάθου με 162 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα, ότι έπρεπε να επιστρέψει άμεσα καθώς υπήρχε τραυματισμός επτά αλλοδαπών επιβατών.

Σύμφωνα με το λιμενικό, ο τραυματισμός τους προκλήθηκε λόγω του έντονου κυματισμού και την εισροή υδάτων στην πλώρη όπου βρίσκονταν οι επιβάτες.

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι Πηγαδιών Κάρπαθου, οι επτά τραυματίες παρελήφθησαν από ιδιωτικό όχημα, μεταφέρθηκαν αρχικά σε ιδιωτική κλινική και από εκεί στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου, από όπου οι έξι πήραν εξιτήριο ενώ μία 17χρονη εξ' αυτών, πρόκειται να μεταφερθεί στη Ρόδο για περαιτέρω προληπτικές εξετάσεις.

Κατόπιν έκτακτης επιθεώρησης από κλιμάκιο της οικείας Λιμενικής Αρχής διαπιστώθηκαν φθορές στην περιοχή της πλώρης καθώς και φθορά μέρους του καταστρώματος.

Από το Λιμεναρχείο Κάρπαθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...