Ηχητικό ντοκουμέντο από τα τραγικά τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης της ΗΛΙΟΣ

Ηχητικό ντοκουμέντο από τα τραγικά τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης της ΗΛΙΟΣ

Δεκατέσσερα χρόνια από την τραγωδία και το απόσπασμα με τη φωνή του πιλότου προκαλεί ανατριχίλα

Δεκατέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν από τη μαύρη εκείνη Κυριακή, που χαράχτηκε για πάντα στις μνήμες ως η τραγωδία της «Ήλιος».

Ήταν 14 Αυγούστου 2005 και η Κύπρος βυθιζόταν σε πένθος, καθώς 115 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος βρήκαν τραγικό θάνατο στo Boeing 737 της πτήσης HCY 522 των Helios Airways με τελικό προορισμό την Πράγα.

Το philenews.com έφερε στη δημοσιότητα ηχητικό ντοκουμέντο με τον τότε σμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας Παναγιώτη Σταθόπουλο, που ως αρχηγός του σχηματισμού περιγράφει τις τελευταίες κινήσεις του αεροπλάνου αλλά και του Ανδρέα Προδρόμου μέσα στο πιλοτήριο.

Τα τραγικά αυτά τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης περιγράφονται με τη φωνή ενός από τους καλύτερους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας η οποία λυγίζει και «σπάει» όταν μεταδίδει το «MAYDAY MAYDAY Πρόσκρουση πολιτικού αεροσκάφους».

Ο τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Ακριβός Τσολάκης μιλά στον Παναγιώτη Δημόπουλο και την κάμερα του philenews για όσα απίστευτα έζησαν οι πιλότοι των F16 αλλά και για τις εικόνες που ακόμη στοιχειώνουν τον ίδιο 14 χρόνια μετά τη φοβερή τραγωδία.