Άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τους βασικούς υπόπτους εμπρησμού στην Εύβοια – Ολονύχτια προσπάθεια να σβήσει η φωτιά

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τους βασικούς υπόπτους εμπρησμού στην Εύβοια – Ολονύχτια προσπάθεια να σβήσει η φωτιά

Οι Αρχές αναζητούν τα κενά και τις αντιφάσεις στις καταθέσεις των 3 υπόπτων

Αίτημα για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τους τρεις βασικούς υπόπτους εμπρησμού στη μεγάλη πυρκαγιά στην Αγριλίτσα Εύβοιας η οποία ξέσπασε τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, κατέθεσαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ σε ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων, αυτό συνέβη γιατί οι Αρχές, αφού είχαν σχηματίσει ένα προφίλ για τους εμπρηστές και έχοντας μιλήσει και λάβει καταθέσεις από κατοίκους της περιοχής, προσπαθούν να εξακριβώσουν πού βρίσκονταν οι ύποπτοι την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Σημειώνεται ότι και οι 3 που ανακρίνονται, έχουν δηλώσει παρουσία σε άλλους χώρους την επίμαχη χρονική περίοδο, μάλιστα μακριά από τους χώρους διαμονής τους.

Βασικός ύποπτος παραμένει ο 33χρονος που πέρσι είχε κατηγορηθεί για 9 εμπρησμούς στην περιοχή και τελικά καταδικάστηκε για έναν και αφέθηκε ελεύθερος εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι βρισκόταν σε συγγενικό του σπίτι 25 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας του.

Οι αστυνομικοί έχουν πάρει καταθέσεις από τα συγγενικά του πρόσωπα και προσπαθεί να τις αντιπαραβάλει με τις καταθέσεις άλλων κατοίκων, ψάχνοντας κενά και αντιφάσεις στα άλλοθι που παρουσιάζουν οι ύποπτοι.

Την ίδια ώρα η μάχη των Πυροσβεστών συνεχίζεται. Μέχρι αργά το απόγευμα, 8 έως 10 αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποίησαν συνεχείς πτήσεις, «χτυπώντας» από αέρος τις εστίες της φωτιάς σε δύσκολα σημεία στα οποία δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν οι πυροσβέστες.Από το έδαφος, τμήματα της πυροσβεστικής της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, του στρατού αλλά και εθελοντές προσπάθησαν να μην αφήσουν ούτε μια εστία να καίει, ιδιαίτερα στα ευαίσθητα περιφερειακά σημεία της φωτιάς, όπως επίσης στα απόκρημνα και τις χαράδρες, όπου παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη απειλή.

Η προσπάθεια κατάσβεσης ωστόσο συνεχίζεται και όπως φαίνεται θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα καθώς το σύνολο των πυροσβεστών που έχουν μεταφερθεί στην περιοχή παραμένουν, για να ξεκαθαρίσουν το τοπίο και «να περπατήσουν με το πόδι όλα τα σημεία της φωτιάς» όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι επιτελείς της Πυροσβεστικής και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Είναι μια τεράστια περιοχή την οποία πρέπει να περπατήσουμε βήμα προς βήμα και μόνο τότε θα νιώσουμε ασφάλεια για το επόμενο διάστημα» δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, Θανάσης Καρακάντζας τονίζοντας πως «η επιφυλακή στη συγκεκριμένη περιοχή θα είναι για πολλές μέρες ακόμη. Θα έχουμε τελειώσει μόνο όταν η μπότα του πυροσβέστη πατήσει και το τελευταίο αποκαΐδι μέσα σ' αυτή την τεράστια έκταση» υπογραμμίζει με νόημα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...