«Η φωτιά ήταν σαν ανεμοστρόβιλος, δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο»

«Η φωτιά ήταν σαν ανεμοστρόβιλος, δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο»

Ο εθελοντής πυροσβέστης που τραυματίστηκε περιγράφει την στιγμή που τον εγκλώβισε η φωτιά

Συγκλονίζει η περιγραφή του εθελοντή πυροσβέστη που τραυματίστηκε στην φωτιά της Εύβοιας. Ο ίδιος μίλησε για τις τραγικές στιγμές που έζησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Ο εθελοντής μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Δεν είχε καθόλου φλόγες αλλά έκανε έναν αέρα και η φωτιά ήταν σαν ανεμοστρόβιλος. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Τραυματίστηκα στα χέρια μου» είπε και συνέχισε: «Η φωτιά ήταν γύρω στα 200 μέτρα. Είχε μία φλόγα μικρή. Έκανε έναν αέρα, έναν ανεμοστρόβιλο μες στη χαράδρα. Μας κύκλωσε και τα πυροσβεστικά και έφυγα μέσα από τις φλόγες. Γιατί άμα καθόμουνα εκεί δεν ξέρω τι θα γινόταν. Μπορεί να μη μίλαγα τώρα».

Στην κάμερα μίλησαν και οι γονείς του πυροσβέστη που περίμεναν στο νοσοκομείο ΚΑΤ για να δουν την εξέλιξη της εγχείρησης: «Στη διαδρομή που πηγαίνανε μέσα στη φωτιά για να τη σβήσουνε τους ήρθε ένα… σαν ανεμοστρόβιλος γύρισε ο αέρας και τον άρπαξε η φωτιά στα χέρια και στο πρόσωπο και στα πόδια του» είπε ο πατέρας του νεαρού, ο οποίος συγκινημένος ζήτησε από την πολιτεία να μεριμνήσει για όλους τους εθελοντές γιατί το αξίζουν. Η μητέρα του φυσικά,  δήλωσε περήφανη για το γιο της.