Αναζωπύρωση εστιών στο Μακρυμάλλη, μάχη των πυροσβεστών να σωθεί ποιμνιοστάσιο

Αναζωπύρωση εστιών στο Μακρυμάλλη, μάχη των πυροσβεστών να σωθεί ποιμνιοστάσιο

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο του news.gr

Νέα αναζωπύρωση της φωτιάς δίπλα σε σπίτια στο χωριό Μακρυμάλλη στην Εύβοια. Σύμφωνα με πληροφορίες η εστία είναι μεγάλη και επικρατεί μεγάλη αναταραχή στην περιοχή.

Αεροσκάφη και ελικόπτερα έχουν πραγματοποιήσει ρίψεις νερού ώστε να περιοριστεί η αναζωπύρωση.

Μία κυρία φώναζε για κάποιο ποιμνιοστάσιο το οποίο απειλούταν από τις φλόγες με τους πυροσβέστες να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν τα ζώα.

Στην πυρκαγιά της Εύβοιας επιχειρούν 227 πυροσβέστες, 75 πυροσβεστικά οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ» και περιοδικά 6 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα και 1 ελικόπτερο ως συντονιστικό. Συνδρομή στο έργο της πυρόσβεσης παρέχουν: δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και ένα ελικόπτερο του Ελληνικού Στρατού, οκτώ μηχανήματα έργου και δέκα υδροφόρες της Περιφέρειας και των Ο.Τ.Α.

Σημαντική είναι και η συνδρομή του Στρατού Ξηράς στην  πυρκαγιά της περιοχής Μακρυμάλλη Ευβοίας καθώς σύμφωνα με σχετική ενημέρωση στη μάχη κατά της φωτιάς ρίχτηκαν δύο Ελικόπτερα CH-47 CHINOOK τα οποία πραγματοποίησαν ρίψεις στις 13 και 14 Αυγ 19, τέσσερις ομάδες του Σχεδίου «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ» δηλαδή 40 άτομα ειδικά εκπαιδευμένα και τέσσερις προωθητές γαιών μαζί με τα ρυμουλκά τους και το αντίστοιχο προσωπικό.

Φωτογραφίες - ρεπορταζ: Γιάννης Κέμμος