Στα καναντέρ και τα σινούκ που πετάνε στην Εύβοια οι αρχηγοί στρατού και αεροπορίας

Στα καναντέρ και τα σινούκ που πετάνε στην Εύβοια οι αρχηγοί στρατού και αεροπορίας

Δείτε τις φωτογραφίες

Χθες το απόγευμα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, επισκέφθηκε την 355 Μοίρα της 112 Πτέρυγας Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας και συμμετείχε στην τελευταία αποστολή αεροπυρόσβεσης της ημέρας με αεροσκάφος CL-215, στην εν εξελίξει πυρκαγιά στην περιοχή της κεντρικής Εύβοιας σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που δόθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας

Ο Αρχηγός συνομίλησε με το προσωπικό και συνεχάρη τους Τεχνικούς για την υψηλή διαθεσιμότητα των αεροσκαφών με τις άοκνες προσπάθειές που καταβάλλουν, ημέρα και νύχτα.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης διαπίστωσε το υψηλό ηθικό και το άριστο επαγγελματικό επίπεδο εκπαίδευσης και τυποποίησης των Ιπταμένων της Μοίρας.

Σήμερα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου  Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς μετέβη εκτάκτως στην έδρα του 2ου  Συγκροτήματος Αεροπορίας Στρατού και συγκεκριμένα το 4ο Τάγμα Αεροπορίας Στρατού.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο Αρχηγός μίλησε στα πληρώματα των ελικοπτέρων CH-47 Chinook που συμμετέχουν στη κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Εύβοια και παρακολούθησε τις προετοιμασίες για τις επιχειρήσεις της σημερινής ημέρας.  Τόνισε τη σημασία του έργου που επιτελούν, στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς, εξήρε την προσπάθεια και την αυτοθυσία τους. Συνεχάρη όλο το προσωπικό για τη συντήρηση των ιπτάμενων μέσων η οποία πραγματοποιείται όλο το βράδυ, ώστε να είναι έτοιμα να επιχειρήσουν με το πρώτο φως της επόμενης ημέρας.