Αρναούτογλου: Έρχονται πολλά μποφόρ το Σαββατοκύριακο

Αρναούτογλου: Έρχονται πολλά μποφόρ το Σαββατοκύριακο

Ισχυροί άνεμοι μαζί με το κύμα καύσωνα

Για μια σημαντική αλλαγή του καιρού, με ενίσχυση των ανέμων προειδοποίησε με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Το βασικό συστατικό του καιρού των προσεχών ημερών θα είναι το κύμα καύσωνα που θα πλήξει τη χώρα, φέρνοντας θερμοκρασίες έως και 40 βαθμών Κελσίου.

Παρά ταύτα, ταυτόχρονα, θα αρχίσουν αν ενισχύονται οι άνεμοι. Στην ανάρτησή του για τον καιρό του Σαββατοκύριακου, ο Σάκης Αρναούτογλου υποστήριξε ότι αναμένεται σημαντική ενίσχυση των βοριάδων το Σάββατο και, κυρίως, την Κυριακή.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

«Σημαντική θα είναι η ενίσχυση των βοριάδων το Σαββατοκύριακο και κυρίως την Κυριακή στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα του Αιγαίου Πελάγους, στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) καθώς και στη Θράκη όπου τοπικά οι άνεμοι δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν και τα 8 Μποφόρ!

Βροχές δεν προβλέπονται τουλάχιστον μέχρι και τις 17 του μηνός και όσον αφορά στην προβλεπόμενη πορεία του υδραργύρου έως και λίγο μετά τον 15Αύγουστο δεν έχει αλλάξει τίποτα από αυτά που σας έχω αναφέρει ήδη από την περασμένη κιόλας εβδομάδα και ισχύει το ποστ με το μετεωγραμμα ακριβώς πιο πάνω!»