Καιρός: Καυτό τριήμερο με 40αρια, οι θερμοκρασίες ανά πόλη

Καιρός: Καυτό τριήμερο με 40αρια, οι θερμοκρασίες ανά πόλη

Σε ποιες περιοχές αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Την ανηφόρα έχει αρχίσει να παίρνει ο υδράργυρος από σήμερα με αποκορύφωμα τις επόμενες ημέρες που θα χτυπήσει 40αρια σε πολλές περιοχές. Αναλυτικότερα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Την Πέμπτη 08-08-2019 ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Συννεφιά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

 

Την Παρασκευή 09-08-2019 ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός. Θα έχει συννεφιά το μεσημέρι και το απόγευμα με λίγες βροχές στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και τα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ, στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο 10-08-2019 ο καιρός θα είναι επίσης ζεστός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο
Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.