Θρίλερ με την εξαφάνιση της 35χρονης Αγγλίδας στην Ικαρία

Θρίλερ με την εξαφάνιση της 35χρονης Αγγλίδας στην Ικαρία

Κηλίδες αίματος βρέθηκαν στο δωμάτιο όπου διέμενε, ενώ το στίγμα του κινητού της την έδειχνε στη βραχονησίδα Φούρνοι

Άκαρπες παραμένουν έως αυτήν την ώρα οι έρευνες στην Ικαρία για τον εντοπισμό της 35χρονης Αγγλίδας, Νάταλι Κρίστοφερ, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται από το πρωί της Δευτέρας, ενώ διαστάσεις θρίλερ στην υπόθεση έδωσαν δύο νέα στοιχεία.

Το πρώτο στοιχείο, ήταν ότι το τελευταίο στίγμα του κινητού της, έδειχνε να βρίσκεται στους Φούρνους, τη βραχονησίαδα απέναντι από την Ικαρία, όπου όμως θα μπορούσε να πάει μόνο με σκάφος. Όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, το στίγμα ήταν παραπλανητικό και οφειλόταν στην κεραία κινητής τηλεφωνίας που είναι εγκατεστειμένη εκεί και από την οποία έπαιρνε σήμα το κινητό τηλέφωνο της 35χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή της Αστυνομίας η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας απενεργοποίησε την εν λόγω κεραία και αμέσως εντοπίστηκαν νέα στίγματα από το κινητό τηλέφωνο της 35χρονης, που οδηγούν σε συγκεκριμένη περιοχή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι έρευνες πλέον επικεντρώνονται σε συγκεκριμένη διαδρομή, καλύπτοντας την απόσταση από το ξενοδοχείο όπου διέμενε η 35χρονη, μέχρι την περιοχή που καταγράφεται το τελευταίο της νέο στίγμα.

Το δεύτερο στοιχείο που έδωσε διαστάσεις θρίλερ στην υπόθεση, είναι οι κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου διέμενε η 35χρονη με τον 38χροινο σύντροφό της. Όπως είπε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, Θεόδωρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην ιστοσελίδα sigmalive.com «όντως εντοπίστηκαν λίγες κηλίδες αίματος σε τρία διαφορετικά σημεία. Εντοπίστηκαν λίγες κηλίδες αίματος στο μαξιλάρι, στο σεντόνι, καθώς και μπροστά από τον καθρέφτη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κηλίδες αυτές δεν παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια, καθώς όπως είπε, σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση, ήταν πάρα πολύ λίγες και σε συγκεκριμένα σημεία.

Εντύπωση προκαλούν την ίδια ώρα, όσα ανέφερε η καμαριέρα του ξενοδοχείου στην Αστυνομία. Όπως είπε «άκουσα κάποιες φωνές το προηγούμενο βράδυ. Σε έλεγχο μου στο δωμάτιο, διαπίστωσα ότι υπήρχε σεντόνι απλωμένο στον καναπέ του υπνοδωματίου, κάτι που ίσως παραπέμπει στο συμπέρασμα, ότι το ζευγάρι κοιμήθηκε σε ξεχωριστούς χώρους το προηγούμενο βράδυ».

Εν τω μεταξύ, με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες στο νησί. Πέραν των αστυνομικών Αρχών, συνδράμουν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ικαρίας με δύο οχήματα, Ομάδα Εθελοντών, στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Κηρύκου με πλωτό μέσο και όχημα χερσαίας περιπολίας, ελικόπτερο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, ενώ από το απόγευμα της Τρίτης στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.