Σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένα τα δύο αγοράκια στο Ηράκλειο

Σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένα τα δύο αγοράκια στο Ηράκλειο

Έπεσαν από ύψος και νοσηλεύονται σε καταστολή στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ

Κρίσιμο και καθοριστικό είναι το κάθε δευτερόλεπτο που περνάει για δύο μικρά παιδιά, που έπεσαν από ύψος στο κενό και τραυματίστηκαν σοβαρά στην Κρήτη.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cretalive.gr και τα δύο αγοράκια, ηλικίας 2 και 3 ετών, βρίσκονται διασωληνωμένα και σε καταστολή, νοσηλευόμενα από χθες τα ξημερώματα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ. Το 3χρονο αγοράκι από τη Συρία χαρακτηρίζεται ως πολυτραυματίας, έχει υποστεί κατάγματα σε κεφάλι και σώμα και είναι διασωληνωμένο και σε καταστολή.

Το 2χρονο αγοράκι έπεσε από σκαμπό και επίσης νοσηλεύεται στην ΜΕΘ, καιθώς εμφάνισε στην πορεία σπασμούς και απώλεια συνείδησης, γι'αυτό και δεν είχε γίνει αναφορά στην Αστυνομία. «Γενικά, όποιος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είτε είναι ενήλικος είτε ανήλικος, είναι κρίσιμες οι μέρες και οι ώρες που νοσηλεύεται. Το προσωπικό μας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσουν να επανέλθουν», σχολίασε στην ιστοσελίδα ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Γιάννης Τασσόπουλος.

Περιγράφοντας την κατάσταση της υγείας τους είπε, ότι «το ένα, που είναι 3 χρονών, ήρθε από το νοσοκομείο Ρεθύμνου με πτώση από μεγάλο ύψος. Έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, είναι διασωληνωμένο, σε καταστολή. Το δεύτερο αγοράκι είναι 2 ετών. Εκείνο έπεσε από χαμηλό ύψος και διασωληνώθηκε κι επίσης είναι σε καταστολή, λόγω του ότι εμφάνισε διάφορα προβλήματα νευρολογικής φύσης».

Τους καλοκαιρινούς μήνες τα ατυχήματα μικρών παιδιών είναι πολύ συνηθισμένα, γι’ αυτό και είναι αναγκαίο να υπάρχει περισσότερη μέριμνα και προσοχή απέναντί τους, όπως υπογράμμισε και ο κ. Τασσόπουλος.