Διακινητές μεταναστών πήδηξαν στη θάλασσα για να αποφύγουν τη σύλληψη

Διακινητές μεταναστών πήδηξαν στη θάλασσα για να αποφύγουν τη σύλληψη

Έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς κατά την καταδίωξη του ιστιοφόρου από περιπολικό σκάφος

Περιπετειώδης καταδίωξη ιστιοφόρου που μετέφερε 45 παράτυπους μετανάστες, ανάμεσά τους τρεις γυναίκες και δεκαεπτά παιδιά, από περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Καλαμάτας εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή δυτικά των Κυθήρων.

Οι δύο χειριστές του σκάφους αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις του πληρώματος του περιπολικού σκάφους, μεταβάλλοντας την πορεία τους και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Στην περιοχή κατέπλευσαν περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Πύλου, καθώς και ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, με την συνδρομή των οποίων τελικά ακινητοποιήθηκε το ιστιοφόρο. Ωστόσο, οι δύο χειριστές του σκάφους και διακινητές των μεταναστών, πήδηξαν στη θάλασσα, για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό τους από δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού και από ιδιωτικά αλιευτικά σκάφη, ενώ απογειώθηκε και αεροπλάνο της δύναμης FRONTEX. Την ίδια ώρα, από ξηράς διεξήχθησαν έρευνες από περιπολικά οχήματα του Λιμενικού, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Εν τω μεταξύ, το ιστιοφόρο οδηγήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα συνοδεία περιπολικού σκάφους του Λιμενικού στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Το πρωί της Παρασκευής οι δύο διακινητές των παράτυπων μεταναστών εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από ιστιοφόρο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή Κορώνης Μεσσηνίας και στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας. Οι δύο αλλοδαποί συλληφθέντες είναι ηλικίας 26 και 25 ετών. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ιστιοφόρο και μια πνευστή βοηθητική λέμβος με εξωλέμβια μηχανή.