«Βλέποντας τους σταυρούς στο λαιμό τους τράβηξαν και έδωσαν μια και έσπρωξαν το παιδί στο κενό»

«Βλέποντας τους σταυρούς στο λαιμό τους τράβηξαν και έδωσαν μια και έσπρωξαν το παιδί στο κενό»

Δικαιωμένος για τα ισόβια στους δολοφόνους αισθάνεται ο πατέρας του 25χρονου που δολοφονήθηκε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου 2018 στου Φιλoπάππου

«Για την τραγική απώλεια του γιου μας την απόλυτη ευθύνη φέρει η απελθούσα κυβέρνηση για τις πολιτικές που εφήρμοσε τόσο στο ζήτημα της ανεξέλεγκτης και αθρόας υποδοχής παρανόμων αλλοδαπών, αλλά και στο ζήτημα της παντελούς έλλειψης μέτρων προστασίας και ασφαλείας πολιτών» είπε ο πατέρας του 25χρονου Νίκου Μουστάκα που δολοφονήθηκε πέρυσι ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, στο λόφο του Φιλοπάππου, μιλώντας στο Star μία ημέρα μετά την καταδίκη των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του γιου του.

«Η επιβληθείσα ποινή αποτελεί μία ηθική δικαίωση όχι μόνο για εμάς, αλλά κυρίως για τη μνήμη του παιδιού μας που είδε τη ζωή του να χάνεται μέσα σε λίγα λεπτά και βίωσε έναν οδυνηρό και αποτρόπαιο θάνατο», ανέφερε ακόμα ο πατέρας του του 25χρονου

Καταλήγοντας τόνισε: «Ο Πακιστανός ζήτησε συγγνώμη και όταν τελείωσε η δίκη μας έριξε ένα θανατηφόρο βλέμμα, σαν να έλεγε θα σας εκδικηθώ ακόμα μία φορά».

«Είχαν πάει όχι μόνο για να ληστέψουν αλλά για να σκοτώσουν»

Τις δραματικές στιγμές που έζησε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου του 2018 στο λόφο του Φιλοπάππου, όταν μπροστά στα μάτια της είδε τον 25χρονο φίλο της Νίκο Μουστάκα να πέφτει στον γκρεμό που τον είχαν οδηγήσει τρεις νεαροί ληστές περιέγραψε η 24χρονη Πορτογαλίδα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Ήρθαν από πίσω μας και οι τρεις. Ήταν στα πέντε μέτρα από την πλάτη μας…» είπε περιγράφοντας πως ο Ιρακινός έσπασε ένα μπουκάλι στο έδαφος και απειλώντας τους με αυτό τους ζήτησε να του δώσουν τα πράγματα τους.

«Ο Πακιστανός πήγε στο Νίκο με μαχαίρι πολύ κοντά στην κοιλιά του και ο συγκατηγορούμενος του μας κράτησε από τους ώμους για να μην σηκωθούμε. Το τρίτο άτομο (σ.σ. ανήλικος) έψαχνε την τσάντα μου με ρωτούσε που είναι το κινητό  και τα χρήματα μου και αφαιρούσε πράγματα από τη τσάντα» αφηγήθηκε η κοπέλα και συνέχισε: « Ο Νίκος σηκώθηκε αυτοί ζητούσαν συνέχεια το κινητό και προσπαθούσαν να αφαιρούσαν πράγματα. Ο Ιρακινός πήρε το κινητό μου από την τσέπη μου. Όταν σηκώθηκε οι δυο τον άρπαξαν και τον ταρακουνούσαν και άρχισαν να τον τραβάνε προς τον γκρεμό. Τον είχαν με την πλάτη προς το γκρεμό και τον έσπρωχναν και ο Πακιστανός είχε το μαχαίρι συνεχώς στην κοιλιά του Νίκου. Σταμάτησαν στην άκρη του γκρεμού για πέντε δευτερόλεπτα. Εγώ φώναζα στο Νίκο και όταν κοίταξα ξανά τον είδα να πέφτει. Μετά σταμάτησαν δυο δευτερόλεπτα και άρχισαν να τρέχουν. Ο τρίτος συνέχισε να ψάχνει τη τσάντα και έφυγε».

Όπως κατέθεσε η 24χρονη άρχισε απελπισμένη να καλεί σε βοήθεια ακόμα και από τους κατηγορούμενους…

«Ήταν σίγουροι για τις κινήσεις τους, ήξεραν τι έκαναν. Φοβήθηκα για τη ζωή μου όταν ήρθαν τους έλεγε ο Νίκος «δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε αυτό». Τους παρακαλούσε να μην τον σπρώχνουν προς τον γκρεμό. Τον κρατούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια ακόμα και στην άκρη του γκρεμού. Αν ήθελαν θα μπορούσαν να τον έχουν κρατήσει να μην πέσει» τόνισε.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του άτυχου νεαρού οι οποίοι αναζητούν το «γιατί» το παιδί τους , το οποίο τρεις ημέρες αργότερα θα έφευγε για τη Σκωτία όπου εργαζόταν, χάθηκε με αυτό τον τρόπο.

Όπως είπε στο δικαστήριο ο πατέρας του 25χρονου οι κατηγορούμενοι του είχαν στήσει ενέδρα. Όπως περιέγραψε ένας από αυτούς του ζήτησε τσιγάρο για να μπορέσει να πλησιάσει και να εποπτεύσει το χώρο και στη συνέχεια ακολούθησαν τα δραματικά γεγονότα. «Κι εγώ διερωτώμαι ο γιος ήταν 1,77 αυτοί οι δυο δεν μπορούσαν να του πάρουν ότι είχε πάνω του αντί να τον σκοτώσουν; Τον έσυραν μέχρι τον γκρεμό κι έπεσε το παιδί.

Ο ένας είχε άσυλο (σ.σ. Πακιστανός), δεν ξέρω πως του δόθηκε τον πλήρωναν 400 ευρώ είχε σπίτι…Πιστεύω ακράδαντα ότι είχαν πρόθεση να τον σκοτώσουν, ο Πακιστανός πήγαινε εκεί κάθε μέρα τον ήξερε καλά τον χώρο» ανέφερε με τη μητέρα του άτυχου νεαρού να εκφράζει στη συνέχεια τη βεβαιότητα ότι οι κατηγορούμενοι είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση.

«Εγώ μέχρι να πεθάνω θα αναρωτιέμαι το εξής: «γιατί δεν μπόρεσαν να ληστέψουν και έπρεπε να σκοτώσουν κιόλας».

Όταν ήρθαν και είχαν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού ήταν τρεις ο γιος μου ήταν μέτριος και σαν κλωναράκι.

Η ομάδα δρούσε με απόλυτη ψυχραιμία. Είχαν πάει όχι μόνο για να ληστέψουν αλλά για να σκοτώσουν» κατέθεσε φανερά συντετριμμένη η μητέρα και συμπλήρωσε «Είχε όλο το μέλλον μπροστά του μια πολύ καλή δουλειά δεν θα διακινδύνευε για 70 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Τον οδήγησαν στον γκρεμό για να τον φοβίσουν όμως όταν έφτασαν στο γκρεμό ήξεραν τι είχε από κάτω, εκεί δρούσαν, ήταν τα λημέρια τους ήταν συνειδητό και προμελετημένο το σχέδιο...Βλέποντας τους σταυρούς στο λαιμό τους τράβηξαν και έδωσαν μια και έσπρωξαν το παιδί στο κενό. Στην τελική πράξη του δράματος.

Αντί να τον βάλουν κάτω τον έσπρωξαν στο γκρεμό… Πιστεύω ακράδαντα ότι με το που πήραν τους σταυρούς του Νίκου τελείωσε, δεν με κοιτάνε στα μάτια γιατί είναι θρασύδειλοι αν και οπλισμένοι και σωματώδεις τα έβαλαν με ένα κλαράκι γιατί είναι θρασύδειλοι».

«Εύχομαι καμία μητέρα να μην σκέφτεται αυτά που εγώ σκέφτομαι κάθε βράδυ… Εμείς δυο γονείς ερείπια χωρίς καμία χαρά μέσα στο σπίτι, η κόρη μου πέντε χρόνια μικρότερη σπουδάζει ιατρική στη Κρήτη και προσπαθούμε να τη συνεφέρουμε» κατέληξε η μητέρα του 25χρονου.