«Ο δολοφόνος, μας έριξε ένα θανατηφόρο βλέμμα σαν να έλεγε ότι θα μας εκδικηθεί ξανά»

«Ο δολοφόνος, μας έριξε ένα θανατηφόρο βλέμμα σαν να έλεγε ότι θα μας εκδικηθεί ξανά»

Το ξέσπασμα του πατέρα του Νικόλα Μουστάκα που δολοφονήθηκε πέρυσι στο λόφο Φιλοπάππου

Ένα εικοσιτετράωρο μετά την καταδίκη σε ποινή ισόβιας κάθειρξης των δύο κατηγορουμένων για την άγρια δολοφονία του Νικόλα Μουστάκα στο λόφο του Φιλοπάππου πέρυσι τον Δεκαπενταύγουστο, ο πατέρας του θύματος Γιώργος, ξέσπασε στο δελτίο ειδήσεων του STAR και μίλησε για τη μεγάλη απώλεια που βιώνει η οικογένειά του.

«Η επιβληθείσα ποινή αποτελεί μία ηθική δικαίωση όχι μόνο για μας, αλλά κυρίως για τη μνήμη του παιδιού μας που είδε τη ζωή του να χάνεται μέσα σε λίγα λεπτά και βίωσε έναν οδυνηρό και αποτρόπαιο θάνατο. Για την τραγική απώλεια του γιου μας, την απόλυτη ευθύνη φέρει η απελθούσα κυβέρνηση, για τις πολιτικές που εφάρμοσε τόσο στο ζήτημα της ανεξέλεγκτης και αθρόας υποδοχής παρανόμων αλλοδαπών αλλά και στο ζήτημα, στο της παντελούς έλλειψης μέτρων προστασίας και ασφαλείας των πολιτών. Ο Πακιστανός ζήτησε συγνώμη και όταν τελείωσε η δίκη μας έριξε ένα θανατηφόρο βλέμμα, σα να έλεγε θα σας εκδικηθώ ακόμα μια φορά».

Ο Σπύρος Μουζακίτης, δικηγόρος της οικογένειας πρόσθεσε: «Το δικαστήριο αποφάσισε τα δέοντα και τιμώρησε τους εγκληματίες αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος, το οποίο έλαβε χώρα μέσα στον ενδοξότερο και ιερότερο χώρο της γης».

«Δεν με κοιτάνε στα μάτια γιατί είναι θρασύδειλοι»

Η μητέρα του θύματος ανέφερε στην κατάθεσή της στο δικαστήριο:

«Ο ένας έπαιρνε και επίδομα του πρόσφυγα και έλεγε « γιατί να δουλεύω;».  Και ο γιος μου όταν πήγε στη Σκωτία υπέστη ειρωνείες για τη γλώσσα και για το ότι ήταν Έλληνας αλλά δεν σύστησε συμμορία να σκοτώσει τους Σκωτσέζους. Η αντίσταση του Νικόλα ήταν για να ζήσει. Τους εκλιπαρούσε να ηρεμήσουν. Το ύψος είναι 25 μέτρα σαν εξαώροφη πολυκατοικία. Δεν με κοιτάνε στα μάτια γιατί είναι θρασύδειλοι» ανέφερε η μητέρα στην κατάθεσή της στο δικαστήριο.

Οι τελευταίες στιγμές του Νικόλα

Τις τελευταίες οδυνηρές στιγμές του Νικόλα περιέγραψε στο δικαστήριο η Πορτογαλίδα φίλη του, Ναταλία:

«Μισή ώρα αργότερα επέστρεψαν μαζί με ένα ακόμη άτομο.  Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι δύο άντρες, που βρίσκονται στην αίθουσα, είναι οι ίδιοι που μας επιτέθηκαν και στη συνέχεια πέταξαν το Νικόλα στο γκρεμό» είπε και πρόσθεσε:

«Ο Ιρακινός έσπασε το μπουκάλι στο έδαφος και μας ζήτησε να του δώσουμε τα πράγματά μας. Ο Πακιστανός πήγε στο Νίκο, του είχε συνεχώς ένα μαχαίρι στην κοιλιά. Ο Ιρακινός μας κρατούσε από τους ώμους για να μην κουνηθούμε και ο ανήλικος, που δεν είναι στην αίθουσα, έψαχνε την τσάντα μου και με ρωτούσε συνεχώς που είναι το κινητό μου και τα χρήματά μου».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το δελτίο του Star από το 13ο λεπτό: