Άγρια συμπλοκή μεταξύ κρατούμενων στο κατάστημα κράτησης Χίου

Άγρια συμπλοκή μεταξύ κρατούμενων στο κατάστημα κράτησης Χίου

Στο νοσοκομείο 38χρονος μετά από γρονθοκοπήματα και χτυπήματα με γκλοπς, μαχαίρι και αιχμηρά αντικείμενα

Νέο περιστατικό βίας σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας σε μικρό χρονικό διάστημα μετά το θάνατο κρατούμενου στις φυλακές Νιγρίτας.

Σύμφωνα με την αστυνομία συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χίου, πέντε αλλοδαποί, ηλικίας από 25 έως 44 ετών, έγκλειστοι στο Κατάστημα Κράτησης Χίου, για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε 38χρονο αλλοδαπό συγκρατούμενό τους, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, οι συλληφθέντες (κρατούνται για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπή) χθες το πρωί, δρώντας από κοινού, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον 38χρονο (κρατείται για υπόθεση ναρκωτικών) με χρήση σωματικής βίας, γκλόπς, μαχαίρι και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, προκαλώντας του σωματικές βλάβες σε διάφορα σημεία του σώματος του.

Ο 38χρονος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Χίου, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, τρία αυτοσχέδια γκλόπς, αυτοσχέδιο μαχαίρι και τέσσερα ακόμη αυτοσχέδια αιχμηρά αντικείμενα (σουβλιά).

Οι συλληφθέντες αλλοδαποί με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.