Στη βάση της Σούδας ο υφυπουργός Ναυτικού των ΗΠΑ

Στη βάση της Σούδας ο υφυπουργός Ναυτικού των ΗΠΑ

Τόνισε το σαφές πλεονέκτημα που δίνει η βάση στο Αμερικανικό Ναυτικό

Στα Χανιά βρίσκεται ο υφυπουργός του Αμερικανικού Ναυτικού, Τόμας Μόντλι, ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Αεροναυτικής Βάσης Υποστήριξης της Σούδας.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα zarpanews.gr, ο κ. Μόντλι διεμήνυσε, ότι είναι κρίσιμης σημασίας να βοηθήσουν οι εργαζόμενοι στη βάση στην οικοδόμηση σχέσεων με τους συνεργάτες και τους συμμάχους του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Ο υφυπουργός του Αμερικανικού Ναυτικού, περιόδευσε στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Βάσης, ενώ επισκέφθηκε και τη βάση του NATO στο Μαράθι, όπου είδε από κοντά τους προβλήτες, το κέντρο επιχειρήσεων, τις λιμενικές επιχειρήσεις, την ασφάλεια λιμανιών και τις αποθήκες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο υφυπουργός του Αμερικανικού Ναυτικού συναντήθηκε με τους ναύτες που υπηρετούν στη Βάση και συζήτησε μερικά από τα πλεονεκτήματα και τις προκλήσεις της παρουσίας τους στην Ελλάδα. O κ. Μόντλι τόνισε, ότι η στρατηγική θέση της Αμερικανικής Βάσης στη Σούδα παρέχει στο Ναυτικό των ΗΠΑ ένα σαφές υλικοτεχνικό πλεονέκτημα, όσον αφορά την προμήθεια των πλοίων και των ναυτικών στη Μεσόγειο, με ό, τι χρειάζονται κατά την μακρά απουσία τους από τα σπίτια τους.

Τόνισε ακόμη, ότι μέρος της αποστολής των στελεχών του Αμερικανικού Ναυτικού στη Σούδα είναι η συνεργασία με τους εταίρους και τους συμμάχους σε όλο τον κόσμο. «Δεν είναι μόνο η επιχειρησιακή πλευρά, αλλά και οι σχέσεις που χτίζονται με την πάροδο του χρόνου, είναι πραγματικά κρίσιμες για μας», είπε ο κ. Μόντλι.