Δίκη Χρυσής Αυγής: «Κάποιοι δεν έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους»  

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Κάποιοι δεν έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους»  

Ο ταμίας της Τοπικής Νίκαιας στράφηκε κατά συγκατηγορουμένων του

Τα βέλη του σε βάρος συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής έστρεψε ο 30χρονος ταμίας της Τοπικής Νίκαιας ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στο τάγμα εφόδου που «χτύπησε» το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. «Κάποιοι δεν έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος ο οποίος παραδέχτηκε πως μετά τη δολοφονία ήταν εκείνος που επιχείρησε να συσπειρώσει τον κόσμο της Χρυσής , με προτροπή του τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Λαγού.

«Πήρα το Λαγό, και του είπα αν χρειαστεί οτιδήποτε να τον βοηθήσω. Δεν είχα πράξει κάτι κακό και θεωρούσα ότι η Χρυσή Αυγή δεν είχε σχέση και θα έπρεπε να γίνει συσπείρωση του κόσμου. Συναντηθήκαμε με τον Ιωάννη Λαγό στη Μεσογείων και μιλήσαμε. Άρχισα να ψάχνω κόσμο, τους φώναζα στην τοπική Πειραιά. Όποιον έβρισκα στο τηλέφωνο, δεν ήθελα να χαθεί η επαφή γιατί φοβόντουσαν. Δεν θυμάμαι ποιοι ήρθαν» είπε.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι απείλησε συγκατηγορούμενο του και τον κατηγόρησε ότι λέει ψέματα. Όπως ισχυρίστηκε συνάντησε τον συγκατηγορούμενο του κοντά στο σπίτι του. «Ήταν φοβισμένος. Τον ρώτησα τί ξέρει. Λέει οτι τον απείλησα. Το παράπονό μου είναι ότι παίρνουμε ως δεδομένο αυτά που λέει. Μιλήσαμε με ένταση κι εγώ και αυτός. Μου είπε ό,τι είπε εδώ. Έκανα τις λογικές ερωτήσεις και του είπα πως αν είναι έτσι τα πράγματα, δεν έχει να φοβάται κάτι... Ούτε το κινητό του πήρα. Αυτά είναι επιστημονικής φαντασίας...» είπε.

Πρόεδρος: Ο Λαγός γιατί ασχολήθηκε μαζί του;

Κατηγορούμενος: Με όλους ασχολήθηκε. Για τον οποιοδήποτε ήξερε κάτι...

Πρόεδρος: Εκείνος λέει πως θα χρεωνόταν αυτός το τί συνέβη...

Κατηγορούμενος: Μιλάμε για μεγάλους ανθρώπους της λύπησης. Να απειλήσεις υπερήλικα άνθρωπο; Ηθικά είναι αδιανόητο...

Πρόεδρος: Ηθικά είναι πολλά αδιανόητα.. Κάπου φαίνεται πως είστε συγκινημένος. Ότι φοβάστε μη σας διώξουν.. αυτό ήταν το πρόβλημά σας; Όχι μην κατηγορηθείτε;

Κατηγορούμενος: Εκείνες τις ημέρες θεωρούσα αδιανόητο να φοβάμαι για την ελευθερία μου. Δεν το σκέφτηκα ποτέ ότι θα βρεθώ προφυλακισμένος.

Αναπληρωτής Εισαγγελέας: Ενδιαφερθήκατε για τη φήμη του κόμματος δηλαδή;

Κατηγορούμενος: Αφού δεν υπήρχε κάτι μεμπτό...

Ο 30χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή με τη δολοφονία του άτυχου μουσικού ενώ αναφερόμενος στο μοιραίο βράδυ περιέγραψε πως επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον συγκατηγορούμενο του , πυρηνάρχη της Νίκαιας γιατί του έγραφε μια ομιλία ενώ συμπλήρωσε πως αν και ταμία της Τοπικής δεν γνώριζε ότι τύπωσαν τρικάκια, κάτι που ισχυρίζονται συγκατηγορούμενοι του.  «Τον έπαιρνα, δεν το σήκωνε. Στις 12:15 τον πήρα στο σταθερό, αφού είδα και απόειδα. «Την πέσαν αναρχικοί στον Ά…, έγινε συμπλοκή, κλείσε, θα σε πάρω» μου είπε και συνεχίζω να τον παίρνω τηλέφωνο, αλλά δεν το σήκωνε. Μέχρι που με συνέλαβαν δέκα ημέρες μετά, προσπαθούσα να καταλάβω τί είχε γίνει…Έχετε όλα τα εχέγγυα για να δείτε ποιοί ήταν εκεί και έπαιρναν τηλέφωνα και ποίοι βοήθησαν. Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες και στοιχεία. Κάποιοι δεν έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους».

Πρόεδρος: Ποιοί;

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω. Έρχομαι κατηγορούμενος για κακούργημα. Ο ένας λέει «έβγαζα τα καναρίνια βόλτα» και ο άλλος λέει άλλα. Τι να πω; Έχω παραδεχθεί κάθε αφέλεια μου και χαζομάρα μου, αλλά όχι και συνεργός σε φόνο...

Ο 30χρονος χαρακτήρισε καραγκιοζιλίκια και αποτέλεσμα νεανικής ανωριμότητας τις κατασκηνώσεις, την ομοιόμορφη ενδυμασία αλλά και τον όρκο που φέρονται να έδιναν τα μέλη της Τοπικής. «Έχουν περάσει τόσα χρόνια. Έχω βρεθεί κατηγορούμενος. Τα τελευταία χρόνια έχω λοιδορηθεί για ένα πράγμα που δεν εχω καμία σχέση.  Εχω καταστραφεί από τα καραγκιοζιλίκια, με τα οποία γελάγαμε. Για αυτά τα καραγκιοζιλίκια στα 20 με έφεραν κατηγορούμενο για δολοφονία. Ήταν νεανική ανωριμότητα. Θέλω να τελειώσει αυτή η ιστορία, για να συνεχίσω τη ζωή μου» ανέφερε συμπληρώνοντας «Σήμερα δεν θέλω να ασχοληθώ, όχι μόνο με τη Χρυσή Αυγή, αλλά με την πολιτική και το δημόσιο λόγο. Θέλω να παντρευτώ, να κάνω παιδιά, να προκόψω. Όλα τα άλλα τα θεωρώ ασόβαρα.