Η ανάληψη ευθύνης του Ρουβίκωνα για την επίθεση στον ΣΕΒ

Η ανάληψη ευθύνης του Ρουβίκωνα για την επίθεση στον ΣΕΒ

«Αφορμή στάθηκε η δήλωση περί κατάργησης της νομικής κατοχύρωσης του κατωτάτου μισθού»

Στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας δημοσίευσε την ανάληψη ευθύνης για τη σημερινή της επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ στο κέντρο της Αθήνας.

Ακολουθεί απόσπασπα αυτής:

«Για την σημερινή δράση αφορμή στάθηκε η πρόσφατη δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ ότι είναι ανάγκη να καταργηθεί η νομική κατοχύρωση του κατωτάτου μισθού, δήλωση που έλαβε χώρα λίγα εικοσιτετράωρα μετά την εκλογική νίκη του εκλεκτού των αρίστων Κ. Μητσοτάκη.

Εμείς λοιπόν τους ακούσαμε και σηκώνουμε το γάντι.

Οι αιτίες και οι λόγοι που ο κάθε ένας/μια από εμάς των από τα κάτω έχει για να επιτεθεί στον ΣΕΒ, συμβολικά η και πραγματικά είναι αναρίθμητες, αλλά ταυτόχρονα απλές στην εξήγηση τους.

Ο ΣΕΒ είναι το συλλογικό όργανο των βιομήχανων στον τόπο μας, δηλαδή των παραδοσιακών κατόχων του κεφαλαίου και των μέσων παραγωγής. Αυτό από μόνο του τον καθιστά στόχο όλων όσων αντιλαμβάνονται ότι ο καπιταλισμός και η καταπίεση των πολλών από τους λίγους δεν είναι η φυσική κατάσταση των πραγμάτων αλλά μια επιβεβλημένη δια τη βίας συνθήκη που για την ανατροπή της όλοι εμείς που την υφιστάμεθα οφείλουμε να δώσουμε την μάχη μας.

Ζούμε σε συνθήκες κοινωνικού πολέμου, καταπίεσης και στέρησης βασικών υλικών και κοινωνικών αγαθών. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό και ονειρεύεται ακόμη κοινωνικά συμβόλαια, συναινέσεις και διάλογο των “παραγωγικών τάξεων”, εκτιμάμε ότι στρουθοκαμηλίζει η δεν διαθέτει στο ελάχιστο πολιτική οξυδέρκεια.

Το κράτος και οι κυβερνήσεις που εναλλάσσονται στην εξουσία είναι εφαρμοστές μιας πολιτικής που υπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και όλα τα υπόλοιπα είναι κούφια ρητορική...Αυτοί που κέρδισαν ήταν οι κύριοι του ΣΕΒ, οι τραπεζίτες οι εφοπλιστές και λοιπά παράσιτα και αυτό έγινε με την δραστική μείωση του κόστους της εργασίας. Εκεί ακριβώς βρίσκεται το κλειδί της δήλωσης του πρόεδρου. Αυτό είναι που τους καίει και εκεί είναι η μάχη που πρέπει να δοθεί.

Το αν και με τι όρους θα γίνει αυτό μένει να το δούμε, εμείς πάντως θα κάνουμε με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε ότι είναι δυνατό προς αυτήν την κατεύθυνση», αναφέρει ο Ρουβίκωνας.