Να εγκλειστεί στο ψυχιατρείο ζητά ο δολοφόνος του 68χρονου στην Κάρπαθο

Να εγκλειστεί στο ψυχιατρείο ζητά ο δολοφόνος του 68χρονου στην Κάρπαθο

Ο 27χρονος αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρικό τμήμα των φυλακών, ζητά ο 27χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 68χρονου επιχειρηματία στην Κάρπαθο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ροδιακή», μετά την απολογία του και ενώ εισαγγελέας και ανακριτής είχαν αποφανθεί να παραταθεί η κράτηση του 27χρονου στα κρατητήρια Ρόδου, έως ότου προσκομιστούν οι απαραίτητες γνωματεύσεις των ιατρών που τον είχαν εξετάσει, αναφορικά με τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στις φυλακές της Κω. Χθες ο συνήγορος υπεράσπισης του με αίτημα που υπέβαλλε στον ανακριτή Ρόδου, ζητά να τροποποιηθεί η προσωρινή κράτηση του και να μεταφερθεί στο ψυχιατρικό τμήμα των φυλακών στη Λέρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, στην αίτηση του ο 27χρονος επαναλαμβάνει, ότι αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη κατάσταση, που του καταλογίζεται, όπως εξάλλου έκανε και κατά τη διάρκεια της απολογίας του. Ο ίδιος τονίζει, ότι όλα συνέβησαν, επειδή βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει ακόμη.

Στην ίδια αίτηση γίνεται αναφορά και στην ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, που ζήτησε να του γίνει δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του, διότι όπως απέδειξε από τις επικαλεσθείσες και προσκομισθείσες ιατρικές γνωματεύσεις ιατρών που τον είχαν εξετάσει στο παρελθόν, αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα. Πράγματι, από εξέταση που του έγινε από ψυχίατρο, ο γιατρός καταλήγει συμπερασματικά στην έκθεση ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης «στην ανάγκη νοσηλείας του σε ψυχιατρικό τμήμα των Φυλακών, πέραν της λήψης αντιψυχωτικής αγωγής».

Επειδή μετά ταύτα αποδεικνύεται πραγματικός και αληθής ισχυρισμός του – όπως ο ίδιος ο 27χρονος αναφέρει στην αίτηση του- ότι δηλαδή δεν διέπραξε την κατηγορία που του αποδίδεται της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη κατάσταση, για αυτό και ζητά να συνεχιστεί η κράτηση του αλλά πλέον στο Ψυχιατρικό Τμήμα των Φυλακών της Κω, δηλαδή στη Λέρο.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, 6 Ιουλίου, λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Ο 27χρονος είχε πάει στο μπαρ του 68χρονου και την ώρα εκείνη έφθασε και το θύμα. Ο δράστης βγήκε έξω από το κατάστημα και αφού συνομίλησαν για λίγο, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, του κατάφερε 9 μαχαιριές στην πλάτη και στο θώρακα. Ο 68χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου και κατέληξε, ενώ η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του δράστη.

Ο 27χρονος τράπηκε σε φυγή και αστυνομικοί του νησιού που κλήθηκαν στο περιστατικό, τον καταδίωξαν. Ο δράστης έφθασε μέχρι το λιμάνι στα Πηγάδια Καρπάθου, όπου και βούτηξε στη θάλασσα και κολυμπώντας κατέληξε σε κοντινή βραχονησίδα. Άμεσα ζητήθηκε η συνδρομή του Λιμεναρχείου Καρπάθου, προσωπικό του οποίου κατάφερε τελικά στις 3:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 7 Ιουλίου να εντοπίσει και να συλλάβει τον 27χρονο στη βραχονησίδα.