Ο Χάτσικο της Ναύπακτου: Δεν εγκαταλείπει το σημείο που σκοτώθηκε το αφεντικό του

Ο Χάτσικο της Ναύπακτου: Δεν εγκαταλείπει το σημείο που σκοτώθηκε το αφεντικό του

Ζει δίπλα στο εικονοστάσι που έφτιαξε η οικογένεια του 40χρονου

Την ιστορία του θρυλικού Χάτσικο, του σκύλου που περίμενε σε σταθμό τρένου μέχρι τον θάνατο του το αφεντικό του, που είχε πεθάνει, θυμίζει η περίπτωση ενός σκύλου στην Ναυπακτία, ο οποίος δεν εγκαταλείπει το σημείο, που σκοτώθηκε το αφεντικό του σε τροχαίο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα nafpaktianews.gr, η οποία ανήρτησε και σχετικό βίντεο, στις 9 Νοεμβρίου του 2017 ένας 40χρονος έχασε την ζωή του στην παλαιά περιφερειακή οδό προς τον ποταμό Εύηνο, μετά από σύγκρουση με μπετονιέρα. Η είδηση του θανάτου του είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, καθώς λίγα χρόνια πριν είχε χάσει τη ζωή του και ο αδελφός του.

Το συγκινητικό είναι σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, ότι από την ημέρα του θανάτου του 40χρονου, ο σκύλος του ζει πλέον δίπλα στο εικονοστάσι, που έστησε η οικογένεια του στο σημείο που έχασε τη ζωή του και το οποίο βρίσκεται περίπου 12 χλμ. από το σπίτι του.

Αν και αρκετοί κάτοικοι προσπάθησαν να πάρουν το σκύλο και να τον φιλοξενήσουν, αυτός επέστρεφε στο σημείο που σκοτώθηκε το αφεντικό του. Οι κάτοικοι πάντως φροντίζουν καθημερινά να έχει τροφή και νερό το συμπαθές τετράποδο, ενώ του έφτιαξαν και ένα μικρό σπιτάκι.