«Τρέξε γιατί θα σκοτωθούμε» – Βίντεο ντοκουμέντα της φονικής κακοκαιρίας

«Τρέξε γιατί θα σκοτωθούμε» – Βίντεο ντοκουμέντα της φονικής κακοκαιρίας

Η τραγική ιστορία με την οικογένεια των Ρώσων που έχασε πατέρα και παιδί

Την ώρα που η Χαλκιδική μετράει ακόμη τις πληγές της και θρηνεί επτά θύματα νέα βίντεο έρχονται στο φως της δημοσιότητας που δείχνουν τον τρόμο και τον πανικό που επικράτησε. Τα νέα βίντεο είναι τραβηγμένα σε εστιατόριά της περιοχής και τα τράβηξαν θαμώνες που έζησαν τον εφιάλτη.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο τα πάντα αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη και οι πελάτες τρέχουν να σωθούν.

«Τρέξε γιατί θα σκοτωθούμε» ακούγεται ξανά και ξανά στο επόμενο βίντεο ντοκουμέντο που ανέβηκε στο διαδίκτυο.

Οι ισχυροί άνεμοι σπέρνουν τον πανικό και οι υπάλληλοι αρχίζουν να φωνάζουν «Μπείτε μέσα και κάντε γρήγορα».

Η τραγική ιστορία με την οικογένεια των Ρώσων που θρηνεί για τον πατέρα και το 2χρονο παιδί

Την ίδια ώρα συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για τους νεκρούς στη Χαλκιδική από την κακοκαιρία. Ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 και αναφέρθηκε στην οικογένεια των Ρώσων όπου πατέρας και γιος έχασαν την ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από δέντρο.

Ο κ. Καράς ανέφερε ότι «η ιστορία είναι τραγική. Η πενταμελής οικογένεια την ώρα της κακοκαιρίας πάει να προφυλαχθεί στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. Η μητέρα με τα δύο παιδιά μπαίνει από τη ρεσεψιόν και δεν έπαθαν τίποτα. Ο πατέρας με το τρίτο παιδί της οικογένειας πάει έξω από την κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου και πέφτει το δέντρο πάνω του!».

Μάλιστα περιέγραψε και πώς έχασε τη ζωή της η 54χρονη Ρουμάνα και ο 8χρονος γιος της σε ταβέρνα της περιοχής: «Η Ρουμάνα βρισκόταν κάτω από το κιόσκι, χώθηκε κάτω από το τραπέζι για να προστατευτεί, κράτησε και το παιδάκι. Αυτό της ξέφυγε από τα χέρια, βγήκε από το κιόσκι, το παρέσυρε ο αέρας και το χτύπησε σε τζαμαρία με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα».

Αναφερόμενος στην ένταση των φαινομένων και στο γεγονός ότι υπήρχαν πολλοί τουρίστες στην περιοχή τόνισε ότι «μπροστά στα γεγονότα που συνέβησαν θα μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα. Όλες οι παραλίες ήταν γεμάτες κόσμο. Ο καιρός είχε αρχίσει να χαλάει μισή ώρα νωρίτερα και ο κόσμος εξακολουθούσε να είναι στις παραλίες».

«Όλα έγιναν σε 15 λεπτά. Η κατάσταση ήταν τρομακτική, κανείς δεν θα μπορούσε να αντιδράσει ψύχραιμα αν βρισκόταν στην παραλία με αποτέλεσμα ο ανεμοστρόβιλος να πετάει τους ανθρώπους και για αυτό είχαμε πολλούς τραυματίες» περιέγραψε τις σκηνές που έζησε η Νέα Προποντίδα το βράδυ της Τετάρτης.

«Δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα είχαμε τόσο ακραία φαινόμενα στην περιοχή μας» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.