«Σαν τσουνάμι, τζάμια, έπεσαν πάνω μου, δεν έβλεπα τίποτα, έτρεχε αίμα, σε δευτερόλεπτα έγιναν όλα»

«Σαν τσουνάμι, τζάμια, έπεσαν πάνω μου, δεν έβλεπα τίποτα, έτρεχε αίμα, σε δευτερόλεπτα έγιναν όλα»

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν εφιαλτικές στιγμές στη Χαλκιδική

Η φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική άφησε πίσω της επτά νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Πιο σοβαρά είναι μια γυναίκα που νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου», ενώ ένας Σέρβος τουρίστας τραυματίστηκε όταν προσπάθησε να σώσει ένα παιδάκι.

Εκείνοι που έζησαν τις εφιαλτικές στιγμές συγκλονίζουν με τις περιγραφές τους. «Στα 10 μέτρα πήγα να πλησιάσω το αυτοκίνητο, άκουσα ένα μπαμ, δεν κατάλαβα», είπε στο Star ένας από τους τραυματίες.

«Σαν τσουνάμι, τζάμια, έπεσαν πάνω μου, δεν έβλεπα τίποτα, έτρεχε αίμα, σε δευτερόλεπτα έγιναν όλα. Έκανα χειρουργείο για το φρύδι μου, πονάω λίγο, και η μέση μου επίσης γιατί κάτι έπεσε πάνω μου», είπε στο Star, ένας ακόμα τραυματίας.

Στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας σήμανε συναγερμός, καθώς τα ασθενοφόρα έφταναν το ένα μετά το άλλο.

Από τη μια τα τραύματα και την ίδια ώρα ο πανικός που είχε προκαλέσει το καιρικό φαινόμενο. Οι γιατροί έκαναν ότι μπορούσαν να διαχειριστούν τόσους πολλούς τραυματίες μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Κάποιοι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, κάποιοι άλλοι έφτασαν με τα αυτοκίνητά τους, ώστε να ζητήσουν βοήθεια, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά που γλίτωσαν σαν από θαύμα όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, έχει θέσει από την Τετάρτη σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Βορείου Ελλάδας, τα οποία υποδέχονται πολίτες για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική

Περισσότερους από 300 στύλους του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας κατέστρεψε η κακοκαιρία στη Χαλκιδική, όπου συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης. Στην υπόλοιπη χώρα τα προβλήματα έχουν αποκατασταθεί, ενώ στη Χαλκιδική η εικόνα σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ έχει ως εξής:

Στο ανατολικό και κεντρικό τμήμα της και στη χερσόνησο της Σιθωνίας έχουν αποκατασταθεί όλα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, πλην εξαιρέσεων, με κυριότερη αυτή του Νέου Μαρμαρά.

Στην Περιοχή μεταξύ Ν. Μουδανιών και Καλλικράτειας, η αποκατάσταση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες.

Στην χερσόνησο της Κασσάνδρας, λόγω της διακοπής της τροφοδοσίας του υποσταθμού Κασσανδρείας που προκλήθηκε από την απώλεια δύο ιστών της γραμμής μεταφοράς και μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης από τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ προχωρά με την τροφοδότηση του Υποσταθμού μέσω γραμμών Μέσης Τάσης, έτσι ώστε να μπορέσει να ηλεκτροδοτήσει εκ περιτροπής τις περιοχές της χερσονήσου το συντομότερο δυνατό.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Στέφανος Οκταποδάς και ο γενικός διευθυντής ανάπτυξης και διαχείρισης δικτύου Ηρακλής Μενεγάτος έχουν μεταβεί στη Χαλκιδική για την επίβλεψη και τον συντονισμό των εργασιών αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά εξάλλου την προσοχή στους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώνουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένους στύλους, καλώδια, αγωγούς κλπ), να απομακρύνονται και να αποφεύγουν οποιαδήποτε επαφή.